Desencontres i protestes front a la cimera euromediterrània de Barcelona

22/12/2005 at 11:06

Esther Vivas | Revolta Global

La cimera euromediterrània de caps d’estat i de govern celebrada a Barcelona el 27 i 28 de novembre amb l’objectiu de rellançar el procés de Barcelona i l’Associació Euromediterrània va ser un fracàs. Malgrat l’aposta del president Jose Luís Rodríguez Zapatero de donar a la cimera el rang de màxim nivell, els anteriors encontres havien estat de ministres d’exteriors, l’absència de la major part dels líders del món àrab –a excepció del palestí Mahmud Abbas- i la falta de consens en la definició del terme terrorisme van ser els principals obstacles de la trobada.

En el terreny de les protestes, la campanya No al Mediterrani del Capital i la Guerra, integrada per més de 60 organitzacions, principalment, catalanes, va portar a terme un ampli repertori d’accions. Cal assenyalar la importància d’aquest marc de treball, unitari i ampli, en la línia d’anteriors campanyes antiglobalització i amb un discurs radical i combatiu, com indica el seu nom.

Malgrat l’actual cojuntura de reflux de la mobilització, els actes convocats per la campanya el cap de setmana del 26 i 27 de novembre van sumar a un nombre considerable d’assistents. Entre les activitats centrals destacaríem les jornades de debat del dissabte, 26, a la tarda que van analitzar les conseqüències del procés de Barcelona en relació al lliure comerç, el deute, els drets de les dones, la immigració i la qüestió Palestina… i que va reunir a més de 300 persones. El diumenge, 27, la campanya va convocar a una manifestació al matí pel centre de la ciutat i a una altra a la tarda en direcció al recinte de la cimera, a la zona Fórum, amb 5 mil i 2 mil participants respectivament.

Article publicat a la web www.revoltaglobal.cat, desembre 2005.

Entry filed under: web. Tags: .

La cumbre euromediterránea de Barcelona +10: desencuentros y protestas Barcelona +10: desacuerdos en la cumbre y acción en la calle


Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

Categories

Instagram

.
Bajo presión. Artículo que saco hoy en @elperiodico_cas.
.
El ataque contra derechos y libertades democráticas en Catalunya y, no lo olvidemos, también en todo el Estado, es tan feroz que aunque no haya nuevos políticos entre rejas la situación es extremadamente grave. La pugna entre PP y Ciudadanos por ostentar el liderazgo de la derecha acentúa la involución política.
.
Mientras, el independentismo sigue atrapado entre la represión policial y la competencia interna con vistas a formar gobierno, pero sin rumbo a medio y largo plazo. Avui a casa hem fet una celebració molt especial, el petitó s'ha acomiadat de la teta ❤
.
#LactanciaMaterna #3anys #Maternitats #Maternidades

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: