Desencontres i protestes front a la cimera euromediterrània de Barcelona

22/12/2005 at 11:06

Esther Vivas | Revolta Global

La cimera euromediterrània de caps d’estat i de govern celebrada a Barcelona el 27 i 28 de novembre amb l’objectiu de rellançar el procés de Barcelona i l’Associació Euromediterrània va ser un fracàs. Malgrat l’aposta del president Jose Luís Rodríguez Zapatero de donar a la cimera el rang de màxim nivell, els anteriors encontres havien estat de ministres d’exteriors, l’absència de la major part dels líders del món àrab –a excepció del palestí Mahmud Abbas- i la falta de consens en la definició del terme terrorisme van ser els principals obstacles de la trobada.

En el terreny de les protestes, la campanya No al Mediterrani del Capital i la Guerra, integrada per més de 60 organitzacions, principalment, catalanes, va portar a terme un ampli repertori d’accions. Cal assenyalar la importància d’aquest marc de treball, unitari i ampli, en la línia d’anteriors campanyes antiglobalització i amb un discurs radical i combatiu, com indica el seu nom.

Malgrat l’actual cojuntura de reflux de la mobilització, els actes convocats per la campanya el cap de setmana del 26 i 27 de novembre van sumar a un nombre considerable d’assistents. Entre les activitats centrals destacaríem les jornades de debat del dissabte, 26, a la tarda que van analitzar les conseqüències del procés de Barcelona en relació al lliure comerç, el deute, els drets de les dones, la immigració i la qüestió Palestina… i que va reunir a més de 300 persones. El diumenge, 27, la campanya va convocar a una manifestació al matí pel centre de la ciutat i a una altra a la tarda en direcció al recinte de la cimera, a la zona Fórum, amb 5 mil i 2 mil participants respectivament.

Article publicat a la web www.revoltaglobal.cat, desembre 2005.

Entry filed under: web. Tags: .

La cumbre euromediterránea de Barcelona +10: desencuentros y protestas Barcelona +10: desacuerdos en la cumbre y acción en la calle


Por una maternidad feminista

La pagesia vista per la cultura

Desbordar por la izquierda

Morir en el vientre

Categories

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: