Desencontres i protestes front a la cimera euromediterrània de Barcelona

22/12/2005 at 11:06

Esther Vivas | Revolta Global

La cimera euromediterrània de caps d’estat i de govern celebrada a Barcelona el 27 i 28 de novembre amb l’objectiu de rellançar el procés de Barcelona i l’Associació Euromediterrània va ser un fracàs. Malgrat l’aposta del president Jose Luís Rodríguez Zapatero de donar a la cimera el rang de màxim nivell, els anteriors encontres havien estat de ministres d’exteriors, l’absència de la major part dels líders del món àrab –a excepció del palestí Mahmud Abbas- i la falta de consens en la definició del terme terrorisme van ser els principals obstacles de la trobada.

En el terreny de les protestes, la campanya No al Mediterrani del Capital i la Guerra, integrada per més de 60 organitzacions, principalment, catalanes, va portar a terme un ampli repertori d’accions. Cal assenyalar la importància d’aquest marc de treball, unitari i ampli, en la línia d’anteriors campanyes antiglobalització i amb un discurs radical i combatiu, com indica el seu nom.

Malgrat l’actual cojuntura de reflux de la mobilització, els actes convocats per la campanya el cap de setmana del 26 i 27 de novembre van sumar a un nombre considerable d’assistents. Entre les activitats centrals destacaríem les jornades de debat del dissabte, 26, a la tarda que van analitzar les conseqüències del procés de Barcelona en relació al lliure comerç, el deute, els drets de les dones, la immigració i la qüestió Palestina… i que va reunir a més de 300 persones. El diumenge, 27, la campanya va convocar a una manifestació al matí pel centre de la ciutat i a una altra a la tarda en direcció al recinte de la cimera, a la zona Fórum, amb 5 mil i 2 mil participants respectivament.

Article publicat a la web www.revoltaglobal.cat, desembre 2005.

Entry filed under: web. Tags: .

La cumbre euromediterránea de Barcelona +10: desencuentros y protestas Barcelona +10: desacuerdos en la cumbre y acción en la calle


Manada feminista | El Periódico

Lo que nos tragaremos con el CETA | El Periódico

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

Categories

Instagram

Todo a punto en #LosDesayunos de @sergiomartinherrera, hoy desde Barcelona 😉 .
Impresionantes los tagliatelle de boniato con salsa de anacardo y trufa negra del vegetariano @TheSpotBarcelona en Barcelona. Tenía pendiente ir desde hacía tiempo, y no ha defraudado. Buena comida vegetariana y espacio agradable. En fin, repetiremos. .
#TheSpotBarcelona #TheGreenSpot #Barcelona #ComerComida #RealFood #InstaVegan #IgFoodie #Organic #JustEatRealFood #Foodies #Vegan #HealthyFood #HealthyChoices #Veggies #Vegetariano #Vegeterian #EatClean #Vegano #Foodstagram #HealthyEaten #FoodRevolution #VeganFood #EatRealFood #ComidaVegana #ComidaSana #FoodPorn #Foodiegram #VegetarianFood #EtsElQueMenges #ComidasVivas

Twitter

Premio BioCultura 2015

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: