Trenquem amb l’Europa del Capital

29/05/2009 at 21:27

Esther Vivas | El Triangle

Les eleccions del proper 7 de juny venen marcades per la crisi econòmica, social i ecològica, en definitiva per la crisi sistèmica del capitalisme, que ha esclatat en el darrer període i que ha posat al descobert les fal.làcies de les polítiques neoliberals i la veritable cara de l’actual model econòmic.

Defensar avui “canviar el món de base” és una necessitat de primer ordre. Front als intents que la crisi la paguem entre tots i totes, cal organitzar-se i plantar cara a les polítiques de sortida a la crisi, les quals no signifiquen cap canvi substancial respecte a les polítiques dels darrers anys. Per això, exigim que la crisi la paguin els rics.

En aquest context, juntament amb el reforçament dels moviments socials, cal donar passes endavant en la construcció d’una alternativa política anticapitalista que doni veu a aquells que no la tenen. L’esquerra majoritària no ofereix respostes creïbles a la crisi i està supeditada als interessos empresarials. Lluny de resignar-nos a acceptar aquesta situació, cal aixecar un nou projecte portador d’una agenda de ruptura amb les polítiques actuals i que sigui útil com a instrument de canvi social.

L’esquerra que necessitem ha de fundar-se sobre una perspectiva estratègica de ruptura amb la lògica del capital, el compromís amb les lluites socials, la independència respecte a les institucions i els governs social-liberals, el combat contra qualsevol forma d’opressió i dominació per motius de gènere, opció sexual, nacionalitat o cultura, i la ruptura amb l’actual model de producció, distribució i consum. I ha de fer de l’internacionalisme un ferm compromís. Aquest és el projecte que hi ha darrera la nostra candidatura a les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny, formada per diverses persones lligades als moviments socials i a les lluites quotidianes.

Front a l’Europa del capital, cal establir una aliança de l’esquerra anticapitalista europea i coordinar les resistències en tot el continent. Això és el què intentem fer des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Catalunya i Izquierda Anticapialista a l’Estat espanyol, juntament amb forces com el Nou Partit Anticapitalista (NPA) francès d’Olivier Besancenot, Sinistra Critica a Itàlia o el Bloco d’Esquerda a Portugal.

Per a nosaltres no hi ha dubte: si un “altre món” és més necessari que mai, una “altra esquerra” també.

Article publicat a El Triangle www.eltriangle.eu

Entry filed under: web. Tags: , .

“La política es un quehacer cotidiano” Presentación de la candidatura de Izquierda Anticapitalista en Xixón


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

  • RT @rtvenoticies: ⚡ El càncer de mama és el mes freqüent entre les dones catalanes. Malgrat l'alt nivell de curació 3 de cada 10 pacients p… 19 hours ago
  • RT @RevistaEstePais: Por acá, un artículo elaborado a partir de algunos fragmentos del libro Mamá desobediente. Una mirada feminista a la m… 20 hours ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: