Una candidatura anticapitalista a les eleccions europees, per què no?

01/06/2009 at 21:25

Esther Vivas | Illacrua

A les properes eleccions europees del 7 de juny comptarem amb una candidatura anticapitalista que ve avalada per les més de 18 mil signatures recollides aquests mesos i que han fet possilbe que una iniciativa així pugui concórrer en aquests comicis.

Es tracta d’una candidatura integrada per persones vinculades a lluites i a moviments socials que venim treballant des de fa anys per avançar cap aquest “altre món possible” que preconitzem des de baix i a l’esquerra.

Persones com en Pep Riera, pagès combatiu de llarga trajectòria militant, joves sindicalistes com Rocío Varela de l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona en lluita contra un procés d’externalització, l’actor Jordi Dauder, el secretari general del Sindicat Ferroviari de Barcelona Salvador Duran, Alberto Arce, jove activista i periodista present fa uns mesos en el setge a Gaza, entre molts d’altres, som algunes de les persones que formem part d’aquesta candidatura.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, juntament amb moltes d’altres persones independents i de moviments socials, estem impulsant aquesta iniciativa perquè considerem que en el context de crisi actual és més necessari que mai front la lògica capitalista i del benefici avantposar una altra lògica: la dels bens comuns i la solidaritat.

I per avançar en aquesta direcció és fonamental la mobilització al carrer. Només així aconseguirem canviar el sistema des de l’arrel. Però en paral.lel al nostre compromís amb les lluites, en les quals venim participant des de fa anys, pensem que el context actual obliga a construir una esquerra anticapitalista àmplia, creïble i amb un fort compromís amb els moviments socials. Cal una esquerra que trenqui amb les polítiques social-liberals i de gestió del sistema. El context actual fa necessari un discurs anticapitalista clar que desemboqui en propostes en positiu vers un altre model social, polític i econòmic.

Entry filed under: en premsa alternativa. Tags: .

Esther Vivas en la marcha contra el paro en Murcia [viral] Intervención de Esther Vivas en el Parlamento Europeo


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: