Crònica de l’acte central de campanya de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

05/06/2009 at 13:10

[CAST]

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Aquest dijous 4 de juny al Centre Cívic Barceloneta (Conreria 1-9 L-4 Barceloneta) ha tingut lloc l’acte central de la campanya de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Barcelona.

En l’acte van intervenir Esther Vivas, cap de llista estatal de la candidatura, Candido Gonzalez Carnero, històric sindicalista de la Naval-Xixón (i un dels sindicalistes que va inspirar la pel.lícula Los Lunes al Sol), i Carlos Fernandez Liria, professor de filosofia de la Universidad Complutense, figura destacada del moviment anti-Bolonya i també integrant (en el número 4) de la candidatura. També va intervenir per videoconferència l’actor Jordi Dauder, que ocupa l’últim lloc de la llista i que ha volgut mostrar així el seu compromís amb aquest projecte.

Fernández Liria va obrir l’acte denunciant a l’Europa del capital i al racisme institucional que fomenten les autoritats de la UE, denunciant l’Europa de Schengen i l’Europa fortaleza. “Cal anar a Europa per dunciar aquesta Europa”. Liria va denunciar les politiques neoliberals i el procés de Bolonya que busca subordinar la universitat als interessos empresarials.

Cándido Gonzalez Carnero va defensar la necessitat d’organitzar-se i lluitar per a fer front a la crisi i als intents de que la paguin els treballadors i treballadores. “Només la barricada ens permet avançar”. Cándido va argumentar a favor de la construcció d’una alternativa anticapitalista i va recolzar a Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, “perquè és un projecte que pot contribuir a construir una nova alternativa”.

Vivas va recordar tota la trajectòria seguida des que es va llançar publicament la candidatura i tot el procés de recollida de les 18.000 firmes que han permès que avui la candidatura sigui una realitat. “Habitualment en la majoria d’eleccions no hi ha opcions alternatives a la dels partits tradicionals. Volíem que aquest cop hi hagués una opció alternativa i avui podem dir que ho hem aconseguit” va assenyalar Vivas. “El nostre objectiu és anar donant passes endavant en la construcció d’una alternativa anticapitalista, que plantegi la necessitat de cambiar el món de base, i que estigui lligada a les lluites socials, i que no estigui formada per polítics professionals sinó gent del carrer, treballadors, precaris, aturats i activistes socials”. L’alternativa a construir que persegueix Revolta Global-Esquerra Anticapitalista és necessària “perquè l’esquerra oficial s’ha convertit en un instrument inservible per a transformar la societat i s’ha adaptat completament als interessos empresarials”.

Un objectiu central de la candidatura, com va afirmar Esther Vivas és “avançar en la conformació d’un bloc anticapitalisa eurropeu, perquè per a fer front a l’Europa del Capital cal coordinar les esquerres dels diferents països i no és possible fer la guerra cadascú pel seu compte dins de cada Estat. Per això, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista treballem amb forces com el Nou Partit Anticapitalista d’Olivier Besancenot a França, Sinistra Critica a Itàlia o el Bloco d’Esquerda a Portugal.”

L’acte va acabar amb un sopar popular i un concert ofert per Wagner Pa, La Família Rustika i Muyayo Rif, que van mostrar així el seu suport a la campanya de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Chomsky, Loach y Zizek: arietes anticapitalistas «Izquierda Anticapitalista, lo bueno por conocer»


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

  • RT @rtvenoticies: ⚡ Salut admet errors de planificació en caducar 70.000 vacunes. Pendents de l'arribada de lava al mar a La Palma. @marta2 hours ago
  • RT @PdPagina: “A la infancia solo se le valora desde el consumo, así como consumistas tienen un valor para el mercado, y a las madres solo… 2 hours ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: