El Parlament Català passa per sobre la voluntat de 106.000 persones

02/07/2009 at 18:58

[CAST]

Esther Vivas | Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Finalment, s’ha consumat. Avui, el Parlament de Catalunya, per acord de PSC, CiU i PP ha rebutjat la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre trasngènics impulsada per la campanya Som lo Que Sembrem.

La ILP contra els transgènics exigia la prohibició del cultiu d’Organismes Genèticament Modificats (OGM) en sòl agrícola, l’etiquetatge dels aliments transgènics, una moratòria al desenvolupament d’OGM i la investigació independent dels seus efectes sanitaris i ambientals. La ILP era un pas més en el moviment contra els transgènics que des de fa anys ha vingut confrontant-se als interessos de les grans empreses del sector i patint la indiferència, quan no la criminalització directa, de l’administració, les institucions i els partits governants.

Des res ha servit que 106.000 persones, més del doble de les legalment necessàries, haguessin donat suport a la iniciativa. Des res ha servit les mobilitzacions d’aquests últims dies, com la manifestació del passat 28 de juny a Barcelona o la vaga de fam impulsada per sis membres de Som lo que Sembrem, instal.lats a escassos 50 metres del Parlament. Els interessos empresarials s’han imposat, una vegada més, per sobre dels interessos populars.

PSC, CiU i PP han demostrat, de nou, la seva complicitat i vincles amb el món empresial i amb el poderós sector de la industria agroalimentària. No cal oblidar que Catalunya és un dels territoris de la Unió Europea a on es cultiven més transgènics. ERC i ICV, si bé han donat suport formalment a la ILP, han optat per la posició còmode de mirar cap una altra banda front la política del PSC, obviant que són socis del seu govern, i han guardat un trist silenci còmplice duarnt tot el procés. Desmarcar-se avui del PSC, quan aquest pacta amb CiU i PP, i seguir governant com si res l’endemà, no és creíble. Per omissió, ERC i ICV tenen també una gran responsabilitat en el bloqueig a la ILP. De nou, els límits de l’esquerra de gestió queden exposats als ulls de tothom.

El Parlament ha donat l’esquena, una cop més (i, francament, ja hi estem acostumats!) als moviments populars. Però això no podrà aturar i no ha d’aturar, a un moviment que ha aconseguit posar sobre la taula el debat sobre els transgènics, sensibilitzar a milers de ciutadans i ciutadanes de Catalunya i organitzar un àmplia campanya oposada a la indústria dels agronegocis.

Iniciatives com la impulsada per Som lo que Sembrem són necessàries per crear xarxa i per organitzar els moviments des de baix i hem de seguir treballant per al seu enfortiment, buscant també les confluències entre les diferents experiències i campanyes que s’oposen a les polítiques pro-empresarials, en un moment on la crisi ecològica, energètica, econòmica i social contemporània, demana respostes globals i un canvi de paradigma.

Avui més que mai seguim revindicant una Catalunya lliure de transgènics. Transgènics fora. Ni aquí ni enlloc!

Entry filed under: web. Tags: , .

Volem una Catalunya lliure de transgènics Hundamos al G8


Sant Jordi

Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: