Revolta Global impulsa una llista “anticapitalista” al Parlament

25/03/2010 at 17:14

Eldebat.cat

Al seguit de llistes i partits extraparlamentaris que han apostat per les properes eleccions al Parlament en els darrers mesos cal afegir-hi una altra candidatura, la de la nova esquerra sorgida en els darrers anys a partir dels moviments socials i amb influències del moviments altermundista, i que presenta ara la proposta de “candidatura anticapitalista unitària” de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

La proposta inclou la presentació d’un manifest, “Movem fitxa!”, que segons assenyala Esther Vivas –membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista–, té com a objectiu “plantejar la necessitat de construir una alternativa anticapitalista a Catalunya, enfront d’una esquerra governant totalment inservible per transformar la societat”, a més de “construir una alternativa en el terreny polític, lligada als moviments i les lluites socials, i que desafiï dls partits que avui monopolitzen la representació política”. Uns partits entre els quals es fa especial menció a “l’esquerra governant”, que després de dues legislatures “s’ha mostrat totalment sotmesa als dictats i als interessos empresarials i sense cap mena de projecte de societat alternatiu”, segons ha dit Vivas.

El manifest l’han firmat uns 300 activistes, entre els quals destaquen Salvador Duran, secretari general del Sindicat Ferroviari a Catalunya; Josep Pàmies, pagès i activista contra els transgènic; diversos professors d’universitats, entre els quals el catedràtic de filosofia del Dret de la UB José A. Estévez Araujo, l’actor Jordi Dauder, o el dibuixant Carlos Azagra. També hi ha membres del moviment antiguerra, com Francesc Tubau, activistes del món de la contrainformació, com Manel Marquez i Anibal Garzón, de Kaosenlared, o exmembres d’ICV com Toni Guirao o Àngel Pagès, entre d’altres.

Entry filed under: web. Tags: .

Anticapitalismo y justicia climática Soberanía alimentaria: podemos alimentar al mundo


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: