Anticapitalisme, ecosocialisme i decreixement

01/07/2010 at 13:39

Xerrada de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Granollers | www.revoltaglobal.cat

Analitzar els vincles entre l’anticapitalisme, l’ecosocialisme i el decreixement va ser l’objectiu de la xerrada de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista al local dels Anònims a Granollers el passat 18 de juny. Esther Vivas, activista i membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, va plantejar l’impacte de la crisi ecològica i climàtica global i la incapacitat del propi sistema capitalista per solucionar una crisi que ell mateix ha creat.

Vivas va analitzar també les causes i conseqüències d’una de les crisis més silenciades en el context de crisi sistèmica, precisament perquè afecta als més pobres entre els pobres, la crisi alimentària i les “falses” solucions que plantegen les institucions internacionals assenyalant la necessitat d’impulsar una nova revolució verda, més agricultura intensiva, etc. quan aquestes han estat les causes de la crisi alimentària actual.

A banda, Esther Vivas va analitzar les tesis decreixentistes, en un context on s’han rellançat els debats estratègics sobre com transformar el sistema des d’una perspectiva ecologista radical, i va assenyalar la necessitat d’anar més enllà del decreixement incloent aquesta demanda en un marc més ampli que reculli també les propotes feministes, en defensa del territori, la sobirania alimentària, el “bon viure”, entre d’altres.

Finalment, Vivas va defensar una perspectiva ecosocialista que vol unir el pensament marxista, desempallegat de la visió productivista que va caracteritzar l’esquerra hegemònica al llarg del segle XX, i les aportacions i propostes de l’ecologisme radical no institucionalitzat, rebutjant-ne els usos fraudulents del concepte que en fan determinades forces polítiques que s’auto-anomenen “ecologistes de debò”.

La xerrada al local d’Anònims a Granollers, la tercera organitzada per Revolta Global al Vallès Oriental, va acabar amb un animat debat entre els assistents.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

“Qui acaba determinant què mengem són unes poques empreses privades” “El problema és l’actual marc constitucional que nega el dret del poble català a decidir”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: