Èxit de la 2a Jornada de les Cooperatives de Sants

01/10/2010 at 10:04

Xerrada a Sants.coop a Barcelona

Sants.coop

El dissabte 25 de setembre a les Cotxeres de Sants, junt amb d’altres projectes i persones del barri i d’arreu es van aplegar a les 10 del matí per celebrar la 2a Jornada de les Cooperatives de Sants. Aquest any, a diferència de l’any passat, la temàtica de la jornada estava més orientada cap a les cooperatives i les agrupacions de consumidores ecològiques. Hi participaren membres de cooperatives i grups de consum del barri, d’altres indrets del territori, persones interessades i membres de les federacions de cooperatives, així com ponents especialitzats en la temàtica del consum ecològic.

La jornada va tenir un primer moment el dijous 23a la tarda, quan membres del PBC van fer una xerrada sobre cooperativisme històric, mostrant la gènesi de la idea i de les pràctiques cooperatistes i com aquestes van arribar al nostre país i com es materialitzaren en realitats que configuraren aquest barri en els temps de la seva industrialització.

El dissabte 25, la jornada es va iniciar amb la presentació del portal web sants.coop i el directori de les cooperatives de Sants que allà s’hi pot trobar, així com d’un nou material didàctic per la difusió del cooperativisme en forma de mapa conceptual. Posteriorment, i en el marc de l’espai del Palau de Vidre, on hi estava exposada tota la exposició Memòria Cooperativa, s’iniciaren les accions vinculades al consum, primer amb una xerrada en la que s’entrava en l’actualitat del cooperativisme o de les agrupacions de consumidors i de les limitacions i reptes que aquestes tenen a l’actualitat amb Esther Vivas de la Xarxa de Consum Solidari i Ferran Berenguer, pagès de Cal Rosset i membre de la cooperativa de consum Germinal.

Escoltar àudio de la intervenció d’Esther Vivas aquí.

Escoltar àudio de la intervenció de Ferran Berenguer aquí.

Una vegada acabada aquesta xerrada, s’iniciaren dos tallers simultanis, un dels quals pretenia introduir a totes aquelles persones que estan interessades en organitzar o participar de grups de consumidors ecològiques en com s’inicien aquest tipus de projectes. L’altre taller va constar en un intercanvi entre diferents experiències ja existents per preguntar-se com es poden establir mecanismes o processos que permetin expandir aquests models, o interaccionar entre ells.

Finalment, i com a cloenda de la jornada, membres de la campanya Recuperem la Lleialtat Santsenca van explicar l’actualitat del procés i quines són les perspectives a curt i mig termini de la campanya, que ja agrupa a més de 30 entitats del barri i a nombroses persones. Aquesta darrera xerrada va donar pas al vermut de cloenda de l’acte, tot agraint l’assistència de totes les persones que participaren en els tallers o passaren una estona compartint experiències o records mentre caminaven entre els plafons de l’exposició.

Entry filed under: àudio. Tags: .

29-S ens sobren els motius! Justicia climática y justicia social: un mismo combate contra el capitalismo global


Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

Categories

Instagram

.
Bajo presión. Artículo que saco hoy en @elperiodico_cas.
.
El ataque contra derechos y libertades democráticas en Catalunya y, no lo olvidemos, también en todo el Estado, es tan feroz que aunque no haya nuevos políticos entre rejas la situación es extremadamente grave. La pugna entre PP y Ciudadanos por ostentar el liderazgo de la derecha acentúa la involución política.
.
Mientras, el independentismo sigue atrapado entre la represión policial y la competencia interna con vistas a formar gobierno, pero sin rumbo a medio y largo plazo. Avui a casa hem fet una celebració molt especial, el petitó s'ha acomiadat de la teta ❤
.
#LactanciaMaterna #3anys #Maternitats #Maternidades

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: