Acció de Des de Baix a TV3 a favor de la llibertat d’expressió

22/11/2010 at 12:39

Prop d’un centenar d’activistes ocupen les oficines de TV3 durant el debat entre els partits parlamentaris

Aquest diumenge 21, prop d’un centenar d’activistes de la candidatura Des de Baix han protestat a TV3 per l’exclusió de les candidatures no parlamentàries i les veus alternatives del debat televisat i en defensa de la llibertat d’expressió, el dret a la informació i el pluralisme informatiu.

Veure totes les fotografies de l’acció a flickr/desdebaix.

Veure vídeo de l’acció aquí.

Abans que el debat entre els sis partits parlamentaris comencés, Esther Vivas, Josep Bel i Josep Lluís del Alcázar, candidats número ú, dos i tres de Des de Baix per Barcelona respectivament s’han presentat a les oficines de TV3 reclamant que la cap de llista Esther Vivas pogués participar al debat i demanant ser atesos pel responsable del debat.

Al ser rebutjada aquesta petició i davant la insistència dels i les candidates de Des de Baix, la seguretat privada de TV3 ha actuat de forma coercitiva, intentant impedir que es grabés l’escena i han fet fora de l’edifici als tres candidats. A l’entrada hi havia alguns periodistes i han manifestat la seva comprensió amb les reivindicacions i demandes dels candidats de Des de Baix.

Després, prop d’un centenar d’activistes de Des de Baix s’han concentrat a l’entrada de darrera de TV3 per on anaven entrant els representants dels partits parlamentaris. Han desplegat una pancarta amb el lema Movem-nos Des de Baix. Llibertat d’expressió i han estat cridant consignes a favor de la democràcia informativa, i fent soroll amb xiulets, cassoles i trompetes a mesura que els polítics professionals anaven entrant. “Volem parlar, Des de baix”, “Li diuen democràcia però no ho és “, “Llibertat d’expressió”… han estat alguns dels eslògans cantats.

Després els i les manifestants s’han dirigit a la porta principal i han ocupat el hall d’entrada de TV3 on s’han manifestat de nou en contra de l’exclusió dels partits no parlamentaris i de les veus alternatives del debat televisat. Els activistes de Des de Baix han denunciat també els criteris que els partits parlamentaris imposen a l’hora de fer la cobertura informativa de les activitats electorals, un criteri que els propis periodistes dels mitjans de comunciació vénen denunciant per anti-democràtic i contrari als criteris periodístics.

La seguretat privada i la polícia ha impedit que els i les activistes de Des de Baix entressin més endins de les instal.lacions de TV3. Malgrat l’actuació de la seguretat privada i de la polícia, els i les manifestants han ocupat el hall durant més de mitja hora defensant així la llibertat d’informacó i el pluralisme informatiu.

Amb aquesta acció Des de Baix vol reivindicar uns mitjans de comunicació públics demcocràtics i transparents, on les opinons alternatives estiguin també expressades, no només durant la campanya electoral sinó de forma quotidiana, i trencar el monopoli de la informació que tenen els partits parlamentaris i les forces favorables a l’actual sistema i model econòmic.

Els mitjans públics han de ser de tots i totes!!

La protesta de Des de Baix ha confluït amb la protesta organitzada pels treballadors i treballadores de l’empresa en crisi Pegaso. Tots junts, activistes de Des de Baix i treballadors/es de Pegaso han cridat consignes a favor de les empreses en lluita i en contra de les polítiques que busquen que la crisi la paguem tots i totes.

Veure vídeo>>

Entry filed under: vídeo, web. Tags: .

2n spot Des de Baix La candidatura Des de Baix presenta les seves propostes anticapitalistes a Terrassa


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: