Des de Baix a Cardedeu

24/11/2010 at 12:00

Presentació Des de Baix a Cardedeu

El dissabte 20 ens vam reunir a l’acollidor primer pis del Pla de la Calma de Cardedeu una trentena de persones per escoltar el que en Pep Riera, l’Esther Vivas i l’Àngel Pagès ens explicaven en relació a la candidatura de l’esquerra de l’esquerra, Des de Baix.

L’Àngel Pagès va enllaçar el significat de la candidatura amb les lluites que, a nivell comarcal, en el seu cas a la comarca veïna del Maresme, porten a terme col·lectius de l’àmbit de l’esquerra, l’independentisme i l’ecologisme. Des de Baix és una veu que sintonitza amb aquesta part de la societat i en pot servir com a referent en l’àmbit nacional, on conflueixen moviments semblants d’arreu del territori.

L’Esther Vivas, la cap de llista de la candidatura, va desglossar sistemàticament els principals eixos del programa de la candidatura i les raons perquè els grups i persones que la integrem haguem donat el pas de presentar-nos a les eleccions. Com la caracteritza, el seu discurs va ser clar i entenedor, fent èmfasi en què Des de Baix no creiem en la professionalització de la política sinó en la vocació i la militància.

L’últim en intervenir va ser en Pep Riera, militant històric d’Unió de Pagesos i al que tots teniem ganes de sentir, malgrat que aquí a la comarca d’ocasions no en falten, perquè en Pep, militant vocacional, participa en diferents lluites com a del Quart Cinturó i la d’Stop Kàrting.

La seva intervenció, com la seva fesomia, va estar marcada per les cicatrius de tots una vida de lluita. I amb aquesta visió, que enllaça amb els van lluitar per un sindicalisme agrari durant la República, com en Pep Jai, i que van ser els referents del que després va ser la nova fornada que ha impulsat Unió de Pagesos, que es tant com dir el sindicalisme agrari a casa nostra, va anar desgranant anècdotes i experiències, de casa nostra o d’altres referents, com el francès, per donar-nos exemples del que es pot fer des de la política i la militància, quan aquestes impulsen propostes Des de Baix.

Al final vam acabar amb un diàleg interessant a on ja hi vam participar també els que fins llavors només haviem escoltat a on va quedar palès el desencís amb els projectes que alguns cops han il·lusionat a la gent d’esquerres, i que tard o d’hora ens han acabat decebent… La resposta, però, no la trobarem al sofà de casa nostra, la trobem al carrer, al costat de gent com en Pep Riera, com la Plataforma Stop Kàrting, com la Crida Premianenca o com Des de Baix.

A mi se’m va fer curt… Potser és una bona raó per tornar-hi un altre dia.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

La candidatura Des de Baix a Cornellà Kaosenlared entrevista als candidats i candidata de Des de baix per Barcelona


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: