La candidatura Des de Baix a Badalona

25/11/2010 at 13:15

Presentació Des de Baix a Badalona

Marc Lancharro | Comitè de Suport Barcelonès Nord

Aquest dilluns 22 de novembre ens vam trobar una trentena de persones, al centre cívic de Dalt la Vila a Badalona, per escoltar i debatre les propostes de la candidatura Des de Baix.

En Josep Bel (sindicalista combatiu i nº2 de la llista per Barcelona) ens explicà que encara que molts parlen de la fi la de la lluita de classes, el passat 29 de septembre, tinguerem la oportunitat de veure que quan hi ha voluntat mobilitzadora, la classe treballadora respon i hi participa massivament, malgrat els mitjans de comunicació i les direccions sindicals majoritàries.

Ens segon lloc intervingué en Manel Márquez (de Kaosenlared, qui tanca la candidatura) i ens parlà de la necessitat de mitjans de comunicació alternatius i la seva criminalització per part del sistema quan aquests comencen a ser útils i massius, és a dir, quan comencen a molestar per trencar el discurs únic.

I en tercer lloc parlà l’Esther Vivas (activista dels moviments socials i cap de llista) que ens explicà com s’ha conformat aquesta candidatura, la necessitat de construir una esquerra combativa, i la voluntat de ser un altaveu dels moviments socials i les lluites que es donen a Catalunya. Tots tres van destacar la necessitat d’organitzar-se per la base, per resistir i per canviar aquest sistema de baix a dalt.

El debat continuà amb animades intervencions del públic on es resaltaren el marcat caràcter anticapitalista de la candidatura, la necessitat de portar les propostes concretes contra la crisi a peu de carrer o la denuncia del creixent racisme institucional que hi ha a la vida política. Finalment ens convidàrem a tothom a seguir discutint el proper dia 11 de desembre, tant per valorar el treball fet com per explorar les possibles formes de continuar treballant el dia a dia per canviar el món de base.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Kaosenlared entrevista als candidats i candidata de Des de baix per Barcelona Debat electoral a La Tele d’Okupem les Ones


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: