Dos centenars d’activistes de Des de Baix ocupen l’estació de Sants de Barcelona en defensa del transport i els serveis públics

27/11/2010 at 14:47

Mobilització final de la campanya de Des de Baix

Després de l’acte final de campanya, on van participar prop de cinc-centes persones, Des de Baix va organitzar la última mobilització. Dos-cents activistes van marxar en manifestació des del Casinet d’Hostafrancs, on es feia l’acte final, fins l’estació de Sants.

Encapçalats per una pancarta en defensa d’una altra Vaga General, els manifestants van entrar dins l’estació cridant eslògans a favor del transport públic i de qualitat i en contra la privatització dels serveis públics i també en defensa de la mobilització social. Els i les activistes van ocupar el vestíbul central de l’estació, on la cap de llista per Barcelona, Esther Vivas, va denunciar les polítiques del Govern de la Generalitat a favor de les grans infraestructures, l’especulació en el territori i els preus abusius del transport públic.

A continuació, els activistes van recórrer en manifestació el recinte i van fer una parada especial davant del McDonald’s de l’estació. Allà els i les manifestants van denunciar el menjar escombraria i l’explotació laboral, dels quals McDonald’s n’és tot un símbol.

L’acció reivindicativa va finalitzar a l’esplanada de l’entrada de l’estació on els i les activistes de Des de Baix van donar per acabada la mobilització i la campanya electoral. Una campanya, que com va recordar Esther Vivas, “ha mostrat una altra manera de fer política, vinculada a les lluites i als moviments socials, amb accions directes, piquets informatius, xerrades a tot el territori i amb un programa de ruptura amb les actuals polítiques i en defensa de mesures al servei de la majoria del poble de Catalunya”.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Unes 500 persones participen a l’acte final de campanya de Des de Baix Vídeos del míting final de campanya de Des de Baix


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: