Unes 500 persones participen a l’acte final de campanya de Des de Baix

27/11/2010 at 14:41

Prop de cinc-centes persones van participar a l’acte final de campanya de Des de Baix celebrat ahir divendres 26 al Casinet d’Hostafrancs a Barcelona. Amb el teatre del Casinet ple de gom a gom Esther Vivas, Josep Bel, Josep Lluís del Alcázar, Pep Riera, Manel Márquez, Olivier Besancenot, Daniel Martins, Carmina Malagarriga, Miquel Blach, Vanessa Mercadal i Jordi Creus van prendre la paraula.

A part dels i les candidates de Des de Baix, a l’acte van intervenir també representants de diferents lluites socials com un membre de l’Associació de Guinea-Bissau de Catalunya; Nicola Tanno de la campanya STOP bales de goma i Sultana Jaia, activista sahrauí tot just arribada de El Aaiun per ser tractada mèdicament a Barcelona, va ser un dels moments més emotius de l’acte.

Manel Márquez, fundador de Kaosenlared.net i membre de la candidatura per Barcelona, va inaugurar l’acte i va deixar ben clar que “aquest és un acte democràtic. Som pocs però serem més i anem lluny”.

Seguidament Carmina Malagarriga, número 2 per Tarragona, va rebutjar les grans infraestructures que estan trinxant el nostre territori i ho va deixar ben clar: “El nostre problema és que no sabem callar”.

Daniel Martins, sindicalista portuguès, va assenyalar l’èxit de la vaga general a Portugal d’aquest passat 24 de novembre i la necessitat de coordinar les lluites a escala europea.

Jordi Creus, cap de llista per Lleida, per la seva banda, va posar èmfasi en la necessitat de fer un treball des de la base i avançar cap a una segona vaga general.

Miquel Blanch, cap de llista per Girona, va assenyalar com les multinacionals i les élites polítiques són responsables d’aquesta crisi i no pas les persones immigrants, com els qui manen ens volen fer creure.

Vanessa Mercadal, número 2 per Girona, va recordar l’impacte de la crisi en les dones i va afirmar que “si la política és la lluita quotidiana, les dones som expertes en política”.

Olivier Besancenot del Nou Partit Anticapitalista francès, va recordar com a França hi va haver una mobilitizació històrica on durant set jornades més d’un mil.lió de treballadors van sortir al carrer, van fer vaga i van ocupar refineries. “Per primera vegada la lluita és una realitat, quelcom més que una acció militant”.

Pep Riera, número 4 per Barcelona, ho va deixar clar: “Si volem un territori viu, s’han de prendre mesures anticapitalistes” i va recordar com l’especulació amb la terra no és tan sols un problema de la pagesia sinó una qüestió política i social.

Josep Lluís del Alcázar, número 3 per Barcelona, va indicar com en un context de crisi a “allò que li diuen rescat, en realitat és un robatori” i va apostar per una república catalana que pugui decidir lliurament el seu futur.

Josep Bel, número 2 per Barcelona, va assenyalar la creixent retallada de llibertats democràtiques, a la vegada que afirmar la urgència de “repartir el treball i la riquesa”.

Esther Vivas, cap de llista per Barcelona, va recordar que “nosaltres som aquells i aquelles que no tenim veu a les institucions. Som una candidatura formada per persones que dia a dia, en la nostra vida quotidiana, estem compromeses en la transformació d’aquesta societat” i va concloure com “perquè un altre món sigui possible, una altra esquerra és del tot imprescindible”.

A l’acte es va llegir també una salutació del director de cinema Ken Loach, un comunicat des de la franja de Gaza i una nota solidària des de Turquia.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Acte central de la candidatura Des de Baix a les terres de Ponent Dos centenars d’activistes de Des de Baix ocupen l’estació de Sants de Barcelona en defensa del transport i els serveis públics


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: