Sobirania alimentària versus agricultura transgènica

12/06/2011 at 15:01

Xerrada a l’acampada de Barcelona

En el marc de la jornada Àgora XXI, organitzada a l’acampada de Barcelona aquest dissabte 11 de juny amb debats sobre ecologisme i moviments socials, Esther Vivas i Miquel Vallmitjana de Som lo que sembrem van impartir la xerrada ‘Sobirania alimentària versus agricultura transgènica’.

Esther Vivas va obrir el debat plantejant l’alternativa que significa la sobirania alimentària davant el model agroindustrial i la importància de recuperar la capacitat de decidir sobre la nostra alimentació. Vivas va analitzar les causes socials i mediambientals d’una agricultura al servei dels interessos privats i va donar algunes pistes de com portar aquesta sobirania alimentària a la pràctica.

Miquel Vallmitjana, per la seva part, va analitzar l’impacte de les polítiques de la ‘revolució verda’ i de l’agricultura transgència i va posar de manifest el monopoli que l’agroindústria exerceix sobre el sistema agrícola actual. Així mateix, Vallmitjana va explicar el treball portat a terme per la plataforma Som lo que sembrem en defensa d’un món rural viu i lliure de transgènics.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Una mirada al moviment d’indignats i indignades Sobirania alimentària a debat a L’Hospitalet


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

  • RT @PlataformaPetra: "Pensar la lactancia materna con las gafas de la soberanía alimentaria es extremadamente útil para entender la colisió… 15 hours ago
  • RT @pibasconpelotas: “La maternidad debe ser una responsabilidad social. Es necesario un cambio de mentalidad sobre cómo miramos a la mater… 15 hours ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: