Sobirania alimentària versus agricultura transgènica

12/06/2011 at 15:01

Xerrada a l’acampada de Barcelona

En el marc de la jornada Àgora XXI, organitzada a l’acampada de Barcelona aquest dissabte 11 de juny amb debats sobre ecologisme i moviments socials, Esther Vivas i Miquel Vallmitjana de Som lo que sembrem van impartir la xerrada ‘Sobirania alimentària versus agricultura transgènica’.

Esther Vivas va obrir el debat plantejant l’alternativa que significa la sobirania alimentària davant el model agroindustrial i la importància de recuperar la capacitat de decidir sobre la nostra alimentació. Vivas va analitzar les causes socials i mediambientals d’una agricultura al servei dels interessos privats i va donar algunes pistes de com portar aquesta sobirania alimentària a la pràctica.

Miquel Vallmitjana, per la seva part, va analitzar l’impacte de les polítiques de la ‘revolució verda’ i de l’agricultura transgència i va posar de manifest el monopoli que l’agroindústria exerceix sobre el sistema agrícola actual. Així mateix, Vallmitjana va explicar el treball portat a terme per la plataforma Som lo que sembrem en defensa d’un món rural viu i lliure de transgènics.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Una mirada al moviment d’indignats i indignades Sobirania alimentària a debat a L’Hospitalet


L’hora de la veritat | El Periódico

¿La comida “bio” es cosa de pijos? | El Periódico

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

Categories

Instagram

Som aquí, amb @jordibaste a @elmonarac1, analitzant la darrera hora del registre i les detencions de la guàrdia civil a les dependències de la Generalitat. Temps de tertúlia a #ElMonaRac1. Avui, la democràcia està en joc!
.
#anàlisipolítica #referèndum #1O Els dilluns, @albert_ortas i servidora pugem al ring del @basicsbtv, en un encès cara a cara 😉, sota l'arbitratge d'@evaarde 🔝🔝🔝
.
#Basicsbtv #anàlisipolítica Bon ambient, bona música, bons llibres i bones exposicions. Què millor que fer un chai i disfrutar de la tarda a @babeliabcn!
.
#BabeliaBcn #Barcelona #TeaandBooks

Twitter

Premio BioCultura 2015

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: