Sobirania alimentària versus agricultura transgènica

12/06/2011 at 15:01

Xerrada a l’acampada de Barcelona

En el marc de la jornada Àgora XXI, organitzada a l’acampada de Barcelona aquest dissabte 11 de juny amb debats sobre ecologisme i moviments socials, Esther Vivas i Miquel Vallmitjana de Som lo que sembrem van impartir la xerrada ‘Sobirania alimentària versus agricultura transgènica’.

Esther Vivas va obrir el debat plantejant l’alternativa que significa la sobirania alimentària davant el model agroindustrial i la importància de recuperar la capacitat de decidir sobre la nostra alimentació. Vivas va analitzar les causes socials i mediambientals d’una agricultura al servei dels interessos privats i va donar algunes pistes de com portar aquesta sobirania alimentària a la pràctica.

Miquel Vallmitjana, per la seva part, va analitzar l’impacte de les polítiques de la ‘revolució verda’ i de l’agricultura transgència i va posar de manifest el monopoli que l’agroindústria exerceix sobre el sistema agrícola actual. Així mateix, Vallmitjana va explicar el treball portat a terme per la plataforma Som lo que sembrem en defensa d’un món rural viu i lliure de transgènics.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Una mirada al moviment d’indignats i indignades Sobirania alimentària a debat a L’Hospitalet


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
Quin és el paper de la dona al camp? Quantes pageses estan al capdavant d'explotacions agrícoles? I a la cuina? Quantes guanyen premis gastronòmics? Què en diu de tot plegat l'economia feminista?
.
N'hem parlat al @sansiestalvis de @catalunyaradio amb la mirada posada en el #8demarç, i amb la música feminista de @som_robaestesa i hem recomanat el material imprescindible de la #RevistaSoberaniaAlimentaria
.
Escoltar l'àudio de la secció, al link a la BIO 🌱🔝🌱🔝🌱 .
El Raval sin tópicos. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Somos muchos los que amamos ese Raval de Barcelona, de gentes populares, que retrató en su momento la obra 'Super Rawal' de @marcando, un territorio comanche que lucha y resiste contra el lobby inmobiliario.
.
Los narcopisos, situados en pisos vacíos en manos de bancos, fondos de inversión e inmobiliarias, son solo un síntoma de la nueva ola de especulación urbanística que azota al barrio.
.
Leer el artículo completo en el link en mi BIO.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: