Sobirania alimentària a debat a L’Hospitalet

13/06/2011 at 11:57

Xerrada a l’acampada de L’Hospitalet

A la pl. de la Vila, a l’acampada de L’Hospitalet, aquest dissabte 11 de juny al vespre es va portar a terme la xerrada sobre sobirania alimentària a càrrec d’Esther Vivas i Sofía Acebo de la cooperativa Aquí hi ha bròquil .

Esther Vivas va presentar els elements que avui caracteritzen el model agrícola i alimentari, on el menjar s’ha convertit en una mercaderia a mans del millor postor i s’han privatitzat els recursos naturals com l’aigua, la terra i les llavors. A partir d’aquest model agroindustrial, Vivas va donar a conèixer la sobirania alimentària, com el dret dels pobles a decidir sobre les polítiques agrícoles i alimentàries, com una alternativa viable i factible.

Sofía Acebo, per la seva banda, va presentar l’experiència de la cooperativa de consum Aquí hi ha bròquil de L’Hospitalet, que suma a vàries famílies de la ciutat que s’abasteixen de productes locals, pagesos i de temporada. Acebo en va explicar el funcionament, com participar-hi i va animar als assistents a entrar a formar part d’aquestes alternatives de consum alternatiu a la ciutat.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Sobirania alimentària versus agricultura transgènica Fer negoci amb el menjar


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: