Apostem per la sobirania alimentària, no a l’agricultura transgènica

03/07/2011 at 12:30

Xerrada a l’Escola d’Estiu d’Attac Catalunya

Amb el títol “Apostem per la sobirania alimentària, no a l’agricultura transgèncica”, Esther Vivas i Miquel Vallmitjana van analitzar els impactes de l’agricultura industrial i pro-transgènica i les alternatives a aquest model depredador. Va ser a l’Escola d’Estiu 2011 d’Attac-Catalunya  el passat 29 de juny a la Casa Elizalde a Barcelona.

Esther Vivas va obrir la sessió explicant els objectius que persegueix l’agrobusiness: més producció al mínim cost possible, més benefici. Una política que no té en compte les necessitats alimentàries de les persones ni el respecte al medi ambient. Vivas va assenyalar com davant d’aquest sistema cal apostar per una agricultura local, pagesa i de proximitat tant a casa nostra com en els països del Sud.

Miquel Vallmitjana de Som lo que sebrem va analitzar l’impacte de la indústria transgènica amb multinacionals com Cargill, Montsanto i Dupont al capdavant. Vallmitjana va explicar com aquest model d’agricultura s’ha imposat amb força a Catalunya i a l’Aragó, les principals zones de producció i experimentació transgènica a tota Europa. Fins i tot amb varietats prohibides en d’altres països.

Al final d’ambdués intervencions es va portar a terme un interessant debat entre els participants amb bastantes preguntes sobre l’impacte dels Organismes Modificats Genèticament en la salut i el medi ambient.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Estado español: el movimiento de los “Indignad@s” y sus perspectivas “El consumo responsable puede canalizar también nuestra indignación y fomentar la acción colectiva”


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: