A Lleida parlant de la cara oculta de la fam a l’Àfrica

29/09/2011 at 17:46

Xerrada amb el Comitè d’Emergència i Acció Humanitària de Lleida

La taula rodona Sequera de mitjans a la Banya d’Àfrica en què van participar Josep Maria Royo de l’Escola de Cultura de Pau i Esther Vivas del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la UPF va omplir aquest dimarts 27 la terrasseta de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, demostrant l’interés que la ciutadania té per conèixer les causes reals de la gravíssima emergència humanitària que es viu en aquest racó del planeta.

L’acte, organitzat pel Comitè d’Emergència i Acció Humanitària de Lleida, va analitzar les causes polítiques de la fam en aquesta regió del continent africà. Esther Vivas va assenyalar l’especulació amb les matèries primeres alimentàries, l’acamparament de terres i l’impacte de les polítiques de liberalització comercial com algunes de les causes centrals que han generat avui aquesta situació de vulnerabilitat alimentària a la Banya d’Àfrica.

Per la seva banda, Josep Maria Royo va analitzar la situació geopolítica que viu la regió i els interessos de les grans potències internacionals en aquest territori així com l’expoli portat a terme per grans multinacionals, amb el suport dels seus governs respectius.

L’acte va ser moderat per Albert Roca, professor d’antropologia i director de l’Oficina de Cooperació i Solidaritat de la Universitat de Lleida, i va acabar amb un animat debat entre els participants.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Palestina demana a l’ONU ser un estat de ple dret “Avui s’especula amb el menjar i la terra”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: