A Mallorca parlant dels grans lobbies alimentaris

01/11/2011 at 11:23

Xerrades a Palma amb Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca

Descobrir què s’amaga darrera els grans lobbies alimentaris, quin poder tenen en la cadena agroalimentària i quines alternatives tenim en l’àmbit de la producció, la distribució i el consum d’aliments… van ser algunes de les qüestions que va analitzar Esther Vivas en el transcurs de les xerrades organitzades a Palma per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca els passats 27 i 28 d’octubre. L’Ateneu Popular de Palma i la Universitat de les Illes Balears van ser els llocs on van portar-se a terme els actes.

A l’Ateneu Popular, dijous 27 a la tarda, es va organitzar la xerrada que portava per títol Els grans lobbies alimentaris. Supermercats vs cooperatives de consum agroecològic. I la sala de l’Ateneu es va quedar petita per les més de 40 persones que hi van assistir. Esther Vivas va analitzar l’enorme monopoli que els supermercats exerceixen avui en la comercialització dels aliments, determinant què mengem, com es produeix, quin preu paguem, etc. Vivas, però, també va presentar algunes alternatives que tenim a les nostres mans com els grups i les cooperatives de consum i va instar a anar més enllà del “menjar bé” i actuar políticament per canviar les injustes regles del joc en l’agricultura i l’alimentació.

L’aula de graus de l’edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears va acollir la segona conferència organitzada a Palma, el divendres 28 al matí, amb el nom de La cara oculta del model agroalimentari actual. Què podem fer? Alternatives anticapitalistes i amb la presència d’una cinquantena de persones. En aquesta conferència, Esther Vivas va assenyalar el fracàs de les actuals polítiques agrícoles i alimentàries, generadores de fam, desigualtat i pobresa. Vivas va analitzar en profunditat el cas de la Banya d’Àfrica i el va posar com a exemple del fracàs d’aquestes polítiques que provoquen fam en un món de l’abundància del menjar.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

¿Considera que el Gobierno debería aplicar nuevos recortes y subir impuestos para cumplir con Europa? Mujeres y soberanía alimentaria


Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

La teta: ecológica y anticapitalista | Opcions

Categories

Instagram

.
Mmmmm, deliciosa, la comida del vegetariano @arciris_veggie en Barcelona. Aquí, una parrillada de verduras con salsa pesto de brócoli. Y además de buena es bonita y barata. El menú del mediodía (tres platos, pan, bebida y postre a 10€). Y lo digo con afán de hacer buenas recomendaciones (que no me va comisión ni nada 😉). Una las mejores opciones vegetarianas en el Eixample 🖒
.
 #ArcIrisRestaurant #ArcIris #Barcelona #ComerComida #RealFood #IgFood #IgFoodie #InstaFoodie #JustEatRealFood #Foodism #Foodies #Vegan #Vegeterian #Healthyfood #HealthyChoices #Vegeterià #VegetarianLifeStyle #EatClean #FoodLovers #Foodstagram #HealthyEaten #FoodRevolution #Foodpics #InstaFood #FoodStagra #FoodRevolution #Vegetariano #ParrilladadeVerduras #EtsElQueMenges #ComidasVivas .
Mesa sin rumbo. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Ya hay Mesa, y la nueva legislatura arranca. Sin embargo, se desconoce el rumbo. El independentismo se ha asegurado su mayoría y la propuesta de incluir a los comuns ha quedado en agua de borrajas. .
La presencia de mujeres se ha visto reducida a la mínima expresión, una sobre siete. La pluralidad política y de género no está ni se la espera.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: