A Mallorca parlant dels grans lobbies alimentaris

01/11/2011 at 11:23

Xerrades a Palma amb Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca

Descobrir què s’amaga darrera els grans lobbies alimentaris, quin poder tenen en la cadena agroalimentària i quines alternatives tenim en l’àmbit de la producció, la distribució i el consum d’aliments… van ser algunes de les qüestions que va analitzar Esther Vivas en el transcurs de les xerrades organitzades a Palma per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca els passats 27 i 28 d’octubre. L’Ateneu Popular de Palma i la Universitat de les Illes Balears van ser els llocs on van portar-se a terme els actes.

A l’Ateneu Popular, dijous 27 a la tarda, es va organitzar la xerrada que portava per títol Els grans lobbies alimentaris. Supermercats vs cooperatives de consum agroecològic. I la sala de l’Ateneu es va quedar petita per les més de 40 persones que hi van assistir. Esther Vivas va analitzar l’enorme monopoli que els supermercats exerceixen avui en la comercialització dels aliments, determinant què mengem, com es produeix, quin preu paguem, etc. Vivas, però, també va presentar algunes alternatives que tenim a les nostres mans com els grups i les cooperatives de consum i va instar a anar més enllà del “menjar bé” i actuar políticament per canviar les injustes regles del joc en l’agricultura i l’alimentació.

L’aula de graus de l’edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears va acollir la segona conferència organitzada a Palma, el divendres 28 al matí, amb el nom de La cara oculta del model agroalimentari actual. Què podem fer? Alternatives anticapitalistes i amb la presència d’una cinquantena de persones. En aquesta conferència, Esther Vivas va assenyalar el fracàs de les actuals polítiques agrícoles i alimentàries, generadores de fam, desigualtat i pobresa. Vivas va analitzar en profunditat el cas de la Banya d’Àfrica i el va posar com a exemple del fracàs d’aquestes polítiques que provoquen fam en un món de l’abundància del menjar.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

¿Considera que el Gobierno debería aplicar nuevos recortes y subir impuestos para cumplir con Europa? Mujeres y soberanía alimentaria


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: