Destapant el negoci de la sanitat catalana a Tarragona

26/11/2012 at 14:11

Jesús Gellida | Revolta Global Tarragona

El passat divendres 23 de novembre va tenir lloc a Tarragona l’acte El negoci de la sanitat catalana. La xerrada va ser organitzada per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Tarragona i va comptar amb la participació de l’activista Esther Vivas, una sindicalista de la CGT de l’Hospital Joan XXIII i l’Albano Dante i la Marta Sibina editors de la revista Cafèambllet.

L’Esther Vivas va ser l’encarregada de començar la xerrada. En la seva intervenció va establir quin és el marc general de la situació política, econòmica i social en el context actual i com aquest repercuteix en la degradació dels serveis públics tals com la sanitat. Així mateix, per finalitzar Vivas va fer una reflexió sobre les eleccions del 25N, establint que a falta d’una candidatura anticapitalista que sumi al conjunt de l’ampli ventall de veus crítiques amb el sistema que avui hi ha a Catalunya, considerava que la candidatura de la CUP-Alternativa d’Esquerres és la que presenta un programa de ruptura i de canvi social més clar i uns candidats i candidates més compromeses amb les lluites socials.

En la segona intervenció la sindicalista de la CGT va explicar com està la situació a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. La Sole ens va facilitar informació de primera mà sobre les retallades que està patint la sanitat pública a la ciutat, de com es van degradant tant les condicions laborals del personal sanitari així com els serveis que es presten a la població i de com això té una relació directa amb el augment de la contractació de mútues privades per part de la població. És va ressaltar que aquest continu procés de privatització de la sanitat pública és el que es persegueix ja que hi ha molts interessos econòmics darrere.

Les dues següents intervencions les van realitzar els membres de la revista Cafèambllet els quals venen realitzant una investigació exhaustiva i crítica sobre el funcionament del sistema sanitari català (1). Primer l’Albano Dante va exposar el funcionament de la xarxa sanitària concertada a Catalunya per a després aprofundir en els mecanismes que impedeixen conèixer quina és la destinació final de molts diners públics i va explicar els exemples dels hospitals de Blanes i Calella (2). Després la Marta Sibina ens va explicar quina va ser la contestació de les autoritats, les quals en comptes de donar resposta a les preguntes plantejades per la revista hi han posat traves i una pena econòmica de 10.000 euros, deixant molt clar que no volen que ningú investigui sobre els seus opacs negocis amb els diners públics.

Finalment en el temps per al debat i preguntes tant les assistents a l’acte com les ponents van fer una crida a l’esperança, a la solidaritat amb la gent que lluita per la justícia social (com els 5 treballadors en vaga de fam de Telefònica) i a la necessitat d’aprofundir en l’organització i coordinació de les lluites socials.

Aquí podeu veure els vídeos en streaming de totes les intervencions.

Entry filed under: cròniques. Tags: , , .

¿Las mujeres de vuelta al hogar? Artur Mas, el ‘mesías’ sin pueblo


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: