Salut i lluita: tancada a l’hospital Moisès Broggi

18/12/2012 at 10:38

broSònia Farré | Pucketa cosa

Quan perdem la por comencem a tenir opcions. Si recordem q #JuntesPodem podrem lluitar. @esthervivas a @tancadabroggi

A finals de novembre les treballadores de l’Hospital Sant Pau (@encierrosantpau) van iniciar un tancament a l’hospital que s’ha estés pel territori. El detonant per inicar-hi la tancada va ser que la direcció (una fundació privada) suprimia la paga de Nadal perquè dubten que la Generalitat faci front a les despeses i per les retallades que es preveuen per a l’any vinent. Malgrat això, les tancades no tenen una reivindicació laboral sinó social. Les tancades denuncien que les retallades suposen el tancament de sales i quiròfans, serveis, material i farmàcia i un augment de les llistes d’espera.

156135_4799483872406_1497300325_nEl passat dimecres va tenir lloc una jornada de lluita i una desena d’hospitals catalans s’hi van sumar organitzant xerrades, accions i assemblees contra la privatització de la Sanitat. Les treballadores de l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi van iniciar la nit següent una tancada al vestíbul seguint la línia de protestes de Sant Pau de Barcelona i el Parc Taulí de Sabadell. Al  llarg d’aquests dies han fet una assemblea diària, cada migdia a les 13.45h i activitats diverses.

evbDissabte a la nit Esther Vivas va fer una xerrada amb cinquantena de persones sobre les Mobilitzacions i lluites sanitàries. S’hi va denunciar l’ús que es fa del vocabulari des dels mitjans de comunicació i des del  govern, quan es parla d'”inversions” en la sanitat privada i de “despeses” en la sanitat pública.  També es va destacar la vinculació amb les lluites  laborals i veïnals. I aquesta tancada n’ha estat una bona mostra, ja que  els usuàris, assemblees, associacions, entitats… s’han abocat a donar-hi  suport. Al llarg del debat va quedar palès que no es tractava d’una reivindicació exclusivament laboral, el que preocupa és la desatenció dels malalts i malaltes i el desmantellament de la sanitat pública Catalunya, que és pionera en aquestes   retallades.

A-OqnkHCMAAh14gDiumenge al matí es va fer una xocolatada pels més petits amb activitats lúdiques i taller de xapes per als infants i per als adults que ha aplegat centenars de treballadores i usuàries. Tot seguit es va fer una taula rodona per parlar de la crisi del deute i les retallades que va comptar amb la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de Barcelona (@AuditoriaBCN), amb les AMPAs en lluita del municipi (@AMPASJDespi) i amb dues treballadores de l’Hospital (@tancadaBroggi). S’hi va destacar que el problema que tenim és comú i que la solució només passarà per vincular les lluites i donar-nos suport mutu. Les intervencions sobre educació i sanitat van deixar clar que s’apliquen les mateixes mesures en ambdòs sectors i l’objectiu és clar: precaritzar els serveis públics alhora que s’incentiva el sector privat.

Al final de l’acte es va decidir fer una cadena humana amb espelmes que envoltés tot l’hospital i fer un minut de silenci per denunciar la mort de la sanitat pública divendres a les 18.30h. També es va decidir arrencar, des del col·lectiu de treballadors del Broggi amb el suport del 15M i de tohom que hi vulgui participar, un cicle de xerrades, debats, projeccions sobre temes socials al municipi.

Entry filed under: web. Tags: , .

Utopías Una justicia sorda, ciega y muda


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: