Parlant del negoci de la crisi i de la salut a l’acampada de l’hospital Taulí a Sabadell

11/01/2013 at 13:22

tauli1iSabadell

-L’assemblea reuneix més de 100 persones i acorda una manifestació el 24 de gener.
Esther Vivas i Cafèambllet congreguen unes 250 persones al vestíbul del Taulí.

L’Acampada Parc Taulí segueix sumant dies. Aquest dijous s’ha fet una nova assemblea. Entre els acords presos, hi ha la convocatòria d’una mobilització el dia 24 de gener a la tarda. Sortirà a les 18 hores en direcció al Centre per la Gran Via, si no hi ha cap canvi en el recorregut.

Després de l’assemblea, unes 250 persones s’han concentrat al vestíbul de l’hospital per assistir a una conferència doble. Per un costat, la periodista i sociòloga sabadellenca Esther Vivas. Per altra banda, l’equip periodístic de la revista Cafèambllet.

tauli2Vivas, especialista en moviments socials alternatius i també en polítiques agrícoles, ha assegurat que arran de les diverses mobilitzacions populars “la por està començant a canviar de bàndol”. Vivas ha assenyalat en aquest sentit que “quan els de baix es mouen els de dalt trontollen” i ha assegurat que l’altra cara de les retallades són “les porres”. En aquest sentit, ha denunciat que s’han detingut “activistes pel simple fet de fer de piquets en una vaga general, alguns aquí, a Sabadell”, en referència a les persones detingudes durant la vaga general del 29 de març de 2012. Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones, entre ells, un menor d’edat.

A continuació, l’equip de Cafèambllet, que ha denunciat irregularitats a l’hospital comarcal de La Selva i ha hagut d’anar als tribunals per fer-ho, ha explicat el funcionament del sistema sanitari català. Han definit les retallades com un “robatori” i s’ha queixat del silencia mediàtic: “la setmana passada vam sortir a la televisió pública… de Finlàndia”.

També ha intervingut el president del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa, Adrià Hernández, que ha explicat molt breument el presumpte tracte de favor que han fet alguns directius del Consorci perquè l’empresa Telefònica accedís als serveis TIC de l’empresa sanitària.

D’altra banda, l’Acampada Parc Taulí ja supera els 31 dies, tot i que, segons algunes fonts consultades, podria estar arribant a les seves últimes nits. Aquest divendres hi ha una reunió entre el comitè d’empresa i la direcció. El seguiment diari de la tancada s’està reduïnt des de les festes nadalenques i es plantejar aixecar l’acampada. No així les activitats i accions, que es continuaran fent.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Cuando comprar barato sale caro “L’Ajuntament vol ‘Barcelona neta’ de persones inmigrants, indignats i gent que lluita”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: