Parlant del negoci de la crisi i de la salut a l’acampada de l’hospital Taulí a Sabadell

11/01/2013 at 13:22

tauli1iSabadell

-L’assemblea reuneix més de 100 persones i acorda una manifestació el 24 de gener.
Esther Vivas i Cafèambllet congreguen unes 250 persones al vestíbul del Taulí.

L’Acampada Parc Taulí segueix sumant dies. Aquest dijous s’ha fet una nova assemblea. Entre els acords presos, hi ha la convocatòria d’una mobilització el dia 24 de gener a la tarda. Sortirà a les 18 hores en direcció al Centre per la Gran Via, si no hi ha cap canvi en el recorregut.

Després de l’assemblea, unes 250 persones s’han concentrat al vestíbul de l’hospital per assistir a una conferència doble. Per un costat, la periodista i sociòloga sabadellenca Esther Vivas. Per altra banda, l’equip periodístic de la revista Cafèambllet.

tauli2Vivas, especialista en moviments socials alternatius i també en polítiques agrícoles, ha assegurat que arran de les diverses mobilitzacions populars “la por està començant a canviar de bàndol”. Vivas ha assenyalat en aquest sentit que “quan els de baix es mouen els de dalt trontollen” i ha assegurat que l’altra cara de les retallades són “les porres”. En aquest sentit, ha denunciat que s’han detingut “activistes pel simple fet de fer de piquets en una vaga general, alguns aquí, a Sabadell”, en referència a les persones detingudes durant la vaga general del 29 de març de 2012. Els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones, entre ells, un menor d’edat.

A continuació, l’equip de Cafèambllet, que ha denunciat irregularitats a l’hospital comarcal de La Selva i ha hagut d’anar als tribunals per fer-ho, ha explicat el funcionament del sistema sanitari català. Han definit les retallades com un “robatori” i s’ha queixat del silencia mediàtic: “la setmana passada vam sortir a la televisió pública… de Finlàndia”.

També ha intervingut el president del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa, Adrià Hernández, que ha explicat molt breument el presumpte tracte de favor que han fet alguns directius del Consorci perquè l’empresa Telefònica accedís als serveis TIC de l’empresa sanitària.

D’altra banda, l’Acampada Parc Taulí ja supera els 31 dies, tot i que, segons algunes fonts consultades, podria estar arribant a les seves últimes nits. Aquest divendres hi ha una reunió entre el comitè d’empresa i la direcció. El seguiment diari de la tancada s’està reduïnt des de les festes nadalenques i es plantejar aixecar l’acampada. No així les activitats i accions, que es continuaran fent.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

Cuando comprar barato sale caro “L’Ajuntament vol ‘Barcelona neta’ de persones inmigrants, indignats i gent que lluita”


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

. . "Una mamá desobediente es aquella que se rebela contra el ideal de maternidad que nos han impuesto, a caballo entre el ideal patriarcal de madre abnegada y su versión moderna neoliberal de súper mami, con un cuerpo perfecto y siempre disponible para el mercado de trabajo. . Se trata de una madre que revindica su derecho a decidir sobre el embarazo, el parto, la lactancia y la crianza, al mismo tiempo que defiende la necesidad de transformar la sociedad para que esto sea posible. . Una mujer que se reconcilia con su cuerpo y reconoce su capacidad para parir y dar de mamar" 💜 . Así lo escribo en el libro "Mamá desobediente. Una mirada feminista a la maternidad" 😉 . Aquí, la imagen de la portada de la edición argentina, a cargo de la gran @longo.julieta.
. . "Ningú s’escandalitza quan veu una dona nua en un anunci, en canvi, una dona que mostra els pits per alimentar una criatura és molt més qüestionada. . El pit lactant és l’antítesi del pit cosificat pel sistema capitalista i la societat consumista. És important normalitzar la lactància materna". . Així ho afirmo a @directa.cat, en una conversa amb @saioabaleztena. L'entrevista, la podeu llegir al link de la bio. . . [EN CASTELLANO] . "Nadie se escandaliza cuando ve una mujer desnuda en un anuncio, en cambio, una mujer que muestra los pechos para alimentar a una criatura es mucho más cuestionada. . El pecho lactante es la antítesis del pecho cosificado por el sistema capitalista y la sociedad consumista. Es importante normalizar la lactancia materna". . Así lo afirmo en @ directa.cat, en una conversación con @saioabaleztena. La entrevista (en catalán), puede leerse el link de la bio.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: