Destapant el negoci sanitari català a Badalona

18/01/2013 at 12:28

bad1Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Barcelonès Nord

Qui surt guanyant amb la privatització de la sanitat pública catalana? A aquesta pregunta Esther Vivas i els periodistes de la revista CafèambLlet, Albano Dante i Marta Sibina, van donar resposta aquest dijous 17 a Badalona en el transcurs de la conferència “Destapant el negoci sanitari”. La sala del Centre Cívic Dalt de la Vila es va quedar petita per acollir les més de 120 persones que van assistir a l’acte organitzat per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Barcelonès Nord.

bad00Esther Vivas, periodista i membre de  Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, va obrir la xerrada denunciant que avui “estem vivint un espoli col·lectiu i com som nosaltres, els de baix, els que estem rescatant als bancs, i no al revés com ens volen fer creure”. Vivas va explicar com l’èxit de la sanitat privada rau en el deteriorment de la sanitat públic i d’aquí les retallades que estem patint en aquest sector. Les mateixes que s’estan portant a terme en l’àmbit educatiu, de la vivenda, les cures, etc.

Albano Dante, director de la revista CafèambLlet, va preguntar-se, a continuació, “qui en aquest país ha viscut realment per damunt de les seves possibilitats”, si la gent del carrer o unes elits econòmiques i polítiques que han malbaratat els recursos públics de tots i totes. Dante, retolador en mà i amb una pissarra omnipresent a totes les seves xerrades, va dibuixar l’entremat de la sociovergència sanitària a Catalunya. I va explicar fil per randa   les “bambalines” del sistema sanitari català i com han permès fer un negoci rodó a un pocs a costa de la gran majoria.

bad2En darrer terme, Marta Sibina, cara visible de tots els vídeos de CafèambLlet, va acabar fent una crida a la mobilització i a la lluita. “No podran amb nosaltres” va sentenciar. I va explicar com malgrat la persecució, criminalització, denúncia i condemna de 10 mil euros que han patit, no callaran. I com ara estan preparant un llibre de tota la seva investigació que sortirà a la llum el proper mes de març. L’acte va acabar amb un animat debat entre el nombrós públic assistent a l’acte.

Podeu veure els tuits de la xerrada a #badalonaambcafèambllet.

Veure la retransmissió en streaming de l’acte aquí.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

“El model agrícola actual genera fam, pobresa i desigualtats. No funciona” Ocupando el sistema agrícola y alimentario


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: