Més d’un centenar de persones a la xerrada de Cafèambllet a Terrassa

24/01/2013 at 11:02

terrassa3Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La sala d’actes de l’associació Amics de les Arts a Terrassa es va quedar petita per encabir a les 140 persones que van assistir aquest dimarts a la xerrada de la revista CafèambLlet, la periodista Esther Vivas i la delegada sindical del Comitè d’Empresa de la Mútua de Terrassa Núria Martí. Dues sales més van ser habilitades per donar cabuda a tots els assistents., una d’elles amb una pantalla gegant per a poder seguir en directe la conferència.

terrassa1I és que per allà on passen els editors de la revista CafèambLlet arrassen. En total són ja milers les persones que han escoltat en directe a Albano Dante i Marta Sibina i més d’un mil.lió els que han vist els seus vídeos per Youtube. A la xerrada de dimarts, Albano Dante, retolador en mà i pissarra, un cop més va descriure brillantment la cara oculta del sistema sanitari i el negoci que n’han fet durant dècades alts dirigents de la sociovergència catalana, mentre aquestes i d’altres formacions miraven cap a una altra direcció.

Esther Vivas va donar el tret de sortida a la xerrada assenyalant com avui la crisi s’ha convertit en un negoci en mans d’uns pocs i en una gran estafa, un robatori, cada cop més evident als ulls de la majoria social. I com l’ofensiva per acabar amb una sanitat pública i de qualitat és la mateixa que vol convertir l’educació, l’habitatge, l’alimentació, les cures… en un privilegi i no un dret.

terrassa2Núria Martí, en nom del Comitè d’Empresa de la Mútua de Terrassa, va prendre la paraula en segon lloc, per afirmar com avui patim unes retallades sanitàries sense precedents, com s’estan tancant quiròfans, reduint els horaris d’atenció als CAP, acomiadant personal… I com l’èxit de la sanitat privada rau en deteriorar la sanitat pública i abocar-nos a tots plegats a les mútues privades.

En darrer lloc, Albano Dante, director de la revista CafèambLlet, va explicar en detall la investigació que han portat a terme i que els ha valgut una denúncia i una condemna de 10 mil euros. “Quina és la millor manera de donar-vos suport?”, preguntaven des del públic al final de la xerrada. Dante ho va deixar clar: seguir lluitant i participar, també, en aquest projecte verkami que tot just acaben de llançar per editar un llibre i pagar la multa que els imposen: http://www.verkami.com/projects/4231-artur-mas-donde-esta-mi-dinero

Cafèambllet no para de rebre suports allà on va. La xerrada de dimarts, organitzada per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, el Grup de Cultura del 15M Terrassa i l’associació Amics de les Arts, en va ser tan sols una mostra més.

Streaming de la intervenció d’Esther Vivas aquí.

Streaming de la intervenció de Núria Martí aquí.

Streaming de la intervenció d’Albano Dante aquí.

Entry filed under: cròniques. Tags: , .

“Mobilitzar-se és el millor antídot contra aquesta societat adormida que alguns volen” Yo desobedezco. ¿Y tú?


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

. . El feminismo implica derechos, igualdad, que las mujeres podamos decidir. Y todo esto es imprescindible en la maternidad. . Necesitamos una maternidad feminista en la que las mujeres podamos elegir si ser madres o no, si queremos abortar o tener una criatura, con capacidad de decisión sobre nuestro embarazo, parto y lactancia. . De todo esto, y más, hablo en la entrevista con @noticiaspositivas. . La podéis leer en el link de la bio 😉 . ...................................................... . Nota: . Como algunas me habéis dicho que teníais dudas sobre elconcepto del "derecho a ser madre", os dejo a continuación mi opinión más desarrollada al respecto. . Considero importante reivindicar la maternidad como derecho sino queremos que esta acabe siendo un privilegio de mujeres de clase media y alta. . Se trata de un fragmento de una entrevista con Diario 16. Allí decía: . "Ser madre es un deseo legítimo y es un derecho que no puede vulnerar los derechos de terceros. Me explico. . La experiencia materna viene travesada no solo por una cuestión de género sino también de clase y raza. No todas las personas tienen garantizado el derecho a ser madres. . Si cuentas con un trabajo precario, no llegas a final de mes o apenas puedes pagar una vivienda tienes más números para posponer la maternidad, enfrentar dificultades para quedarte embarazada, o no tener el número de criaturas que deseas. . Hay que reivindicar que la maternidad sea un derecho y no un privilegio. . Sin embargo, cuando hablamos de maternidad subrogada, el deseo de tener criaturas choca con los derechos de la madre gestante a poder decidir sobre su cuerpo y con el derecho del recién nacido a estar en contacto con su madre gestante. . Tal vez alguien dirá que esto último también sucede en un proceso de adopción. La gran diferencia radica en que una criatura adoptada se encuentra en dichas circunstancias, mientras que un bebé gestado por subrogación es su familia quien le hace pasar a sabiendas por este trance. . No se puede ser madre o padre a cualquier precio".
. . ¿Cómo deconstruir las maternidades? . ¿Qué rol cumple el Estado y el feminismo a la hora de maternar? . ¿Qué hacer con la culpa? . ¿Existe el instinto materno? . De todo esto y mucho más hablé con @mielasol de @feminacida en el #DiálogosEnAislamiento sobre maternidades feministas 💚 . El directo en Instagram, lo podéis ver en el link de la bio. . . #MamáDesobediente #MaternidadFeminista #MamáFeminista #MaternidadesFeministas #Feminismo #Maternidad #Maternidades

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: