Curs: Qui decideix allò que mengem? Impactes de l’agricultura industrial i alternatives en el consum

04/09/2013 at 09:26 3 comentaris

sem[LES PLACES PER AQUEST CURS HAN QUEDAT EXAHURIDES.

SI TENS INTERÈS, POTS ESCRIURE A evivasesteve@yahoo.es PER FER UN NOU GRUP EN UN ALTRE DIA]

Impartit per:
Esther Vivas

Introducció:
El sistema agrícola i alimentari no funciona. Vivim en un món que condemna milions de persones a la fam mentre diàriament es llencen tones de menjar, que fa desaparèixer la pagesia de les nostres terres, que acaba amb la diversitat agrícola i que, a més, ens posa malalts. Què podem fer?

En aquest curs volem analitzar el cantó fosc de l’actual model de producció, distribució i consum d’aliments. I plantejar les alternatives existents en el marc de la sobirania alimentària, el comerç just i el consum crític.

Temes:
Fam en un món de l’abundància del menjar
Aliments quilomètrics del Sud al Nord i del Nord al Sud
Tractats de Lliure Comerç
PAC (Política Agrícola Comunitària), ‘pá qué’
Agricultura i canvi climàtic
De la revolució verda als transgènics
Pèrdua d’agrodiversitat
Ni terra ni aigua ni llavors
Adèu a la pagesia
Una cadena agrícola i alimentaria que no s’acaba
Quatre multinacionals que ho decideixen tot (de l’agroindústria als supermercats)
Impactes del sistema agrícola en les dones
Som el que mengem i ens posem malalts
Especular amb els aliments
Sobirania alimentària
Agroecologia
Comerç just
Consum crític
Grups i cooperatives de consum
Horts urbans
Acció política: banc de terres, prohibició dels transgènics ja

Lloc:
Casa Orlandai
c. Jaume Piquet, 23
08017, Barcelona
FFCC: Sarrià

Dates:
dies: 2, 9, 16, 23 i 30 d’octubre
horari: 19.15h a 20.45h

Preu:
37,39€

Per a més informació:
evivasesteve@yahoo.es

Per inscriure’s:
http://www.casaorlandai.cat/descarregues/2013_tardor-tallers.pdf

*Hi ha places limitades.
**S’està treballant en l’organització del mateix curs el mes de novembre a Girona.

Entry filed under: conferències i intervencions. Tags: .

Mosques transgèniques per a l’agricultura? ¿Por qué el 11 de septiembre rodearemos La Caixa?

3 comentaris

Trackback this post


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

. . "Una mamá desobediente es aquella que se rebela contra el ideal de maternidad que nos han impuesto, a caballo entre el ideal patriarcal de madre abnegada y su versión moderna neoliberal de súper mami, con un cuerpo perfecto y siempre disponible para el mercado de trabajo. . Se trata de una madre que revindica su derecho a decidir sobre el embarazo, el parto, la lactancia y la crianza, al mismo tiempo que defiende la necesidad de transformar la sociedad para que esto sea posible. . Una mujer que se reconcilia con su cuerpo y reconoce su capacidad para parir y dar de mamar" 💜 . Así lo escribo en el libro "Mamá desobediente. Una mirada feminista a la maternidad" 😉 . Aquí, la imagen de la portada de la edición argentina, a cargo de la gran @longo.julieta.
. . "Ningú s’escandalitza quan veu una dona nua en un anunci, en canvi, una dona que mostra els pits per alimentar una criatura és molt més qüestionada. . El pit lactant és l’antítesi del pit cosificat pel sistema capitalista i la societat consumista. És important normalitzar la lactància materna". . Així ho afirmo a @directa.cat, en una conversa amb @saioabaleztena. L'entrevista, la podeu llegir al link de la bio. . . [EN CASTELLANO] . "Nadie se escandaliza cuando ve una mujer desnuda en un anuncio, en cambio, una mujer que muestra los pechos para alimentar a una criatura es mucho más cuestionada. . El pecho lactante es la antítesis del pecho cosificado por el sistema capitalista y la sociedad consumista. Es importante normalizar la lactancia materna". . Así lo afirmo en @ directa.cat, en una conversación con @saioabaleztena. La entrevista (en catalán), puede leerse el link de la bio.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: