Buscant fer caure la careta al sistema

18/09/2013 at 09:52

llibtfevJornal.cat

Icaria Editorial acaba de publicar el llibre Sense por en el que Teresa Forcades, doctora en salut pública i teologia, i Esther Vivas, activista i investigadora en moviments socials, mantenen una conversa en la que es parla de la violència del sistema. Dues de les persones més compromeses del moment, parlen en aquesta publicació de com la situació extrema a la que han arribat molts sectors socials, els indigna i els empeny a qüestionar la legitimitat del poder.

S’assenyala, sovint, des dels mitjans de comunicació i el poder, la violència d’aquells que protesten al carrer, però els que ocupen bancs, pisos buits, escoles… tan sols reivindiquen una democràcia de veritat. En canvi, el que és extremament violent és el sistema actual que condemna a la fam en un món on abunda el menjar; que expulsa la gent de casa seva quan hi ha milers d’habitatges buits; que ens exclou de la sanitat i l’educació pública mentre augmenten les inversions en l’àmbit privat. Aquests abusos instituïts en el sistema són terrorisme d’Estat, exposen les dues activistes.

En un moment donat, les protagonistes plantegen que si la democràcia és viure en llibertat,  on és la llibertat capitalista que valora el risc com un valor de l’economia quan es rescaten bancs? I, en canvi, hem tingut la llibertat de dir que no volem pagar el deute privat? La profunditat de la crisi i l’augment de la indignació fan caure la careta al sistema. Forcades i Vivas conclouen que ‘hem perdut la por i la legitimitat del carrer qüestiona la legalitat del poder’ per acabar proclamant que ‘som moltes les persones que reivindiquem la política com la lluita quotidiana pels nostres drets’.

El llibre té 104 pàgines i és a la venda al preu de 9 euros.

Entry filed under: 02 | Sene por. Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas.. Tags: .

Miradas feministas en clave ecologista “La por està començant a canviar de bàndol”


En defensa d’un part respectat | Betevé

Mesa sin rumbo | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

La teta: ecológica y anticapitalista | Opcions

Categories

Instagram

.
Mmmmm, deliciosa, la comida del vegetariano @arciris_veggie en Barcelona. Aquí, una parrillada de verduras con salsa pesto de brócoli. Y además de buena es bonita y barata. El menú del mediodía (tres platos, pan, bebida y postre a 10€). Y lo digo con afán de hacer buenas recomendaciones (que no me va comisión ni nada 😉). Una las mejores opciones vegetarianas en el Eixample 🖒
.
 #ArcIrisRestaurant #ArcIris #Barcelona #ComerComida #RealFood #IgFood #IgFoodie #InstaFoodie #JustEatRealFood #Foodism #Foodies #Vegan #Vegeterian #Healthyfood #HealthyChoices #Vegeterià #VegetarianLifeStyle #EatClean #FoodLovers #Foodstagram #HealthyEaten #FoodRevolution #Foodpics #InstaFood #FoodStagra #FoodRevolution #Vegetariano #ParrilladadeVerduras #EtsElQueMenges #ComidasVivas .
Mesa sin rumbo. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Ya hay Mesa, y la nueva legislatura arranca. Sin embargo, se desconoce el rumbo. El independentismo se ha asegurado su mayoría y la propuesta de incluir a los comuns ha quedado en agua de borrajas. .
La presencia de mujeres se ha visto reducida a la mínima expresión, una sobre siete. La pluralidad política y de género no está ni se la espera.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: