El Procés Constituent es presenta a Sant Joan Despí

29/09/2013 at 09:49

stjoanProcés Constituent

El Procés Constituent es va presentar a Sant Joan Despí el 18 de setembre davant d’un centenar de persones. La Pl. de la Sardana va acollir l’acte que va anar a càrrec de Xavier Domènech i Esther Vivas.

Xavier Domènech va explicar com el Procés Constituent sorgeix com a conseqüència de la brutal retallada de drets socials que estem patint en l’actual context de crisi. I com es tracta d’una proposta per passar a l’ofensiva, que vol trencar amb el sistema establert i promoure una dinàmica des de baix. Domènech va assenyalar com la crisi demostra que el sistema actual no és vàlid i que “o nosaltres fem un procés constituent o les elits, que ja han agafat posicions, ens el fan”.

stjoan2Esther Vivas, per la seva banda, va analitzar com avui tot una sèrie de mites sobre els quals se sustenta el capitalisme s’estan començant a fer miques. I veritats absolutes com que “el capitalisme és el millor garant de la democràcia”, “heu viscut per damunt de les vostres possibilitats” o “els deutes es paguen o es paguen” estant sent fortament qüestionades. Vivas va concloure assenyalant com més enllà de la imprescindible mobilització social cal plantejar alternatives polítiques antagòniques a les actuals i lleials al carrer.

L’assamblea del Procés Constituent de Sant Joan Despí es reuneix periòdicament i podeu seguir les seves activitats a tuiter a PConstituentSJD.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Yo, mujer, decido “Ja no ens creiem que no hi ha alternativa, però cal passar a l’acció”


L’hora de la veritat | El Periódico

¿La comida “bio” es cosa de pijos? | El Periódico

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

Categories

Instagram

Som aquí, amb @jordibaste a @elmonarac1, analitzant la darrera hora del registre i les detencions de la guàrdia civil a les dependències de la Generalitat. Temps de tertúlia a #ElMonaRac1. Avui, la democràcia està en joc!
.
#anàlisipolítica #referèndum #1O Els dilluns, @albert_ortas i servidora pugem al ring del @basicsbtv, en un encès cara a cara 😉, sota l'arbitratge d'@evaarde 🔝🔝🔝
.
#Basicsbtv #anàlisipolítica Bon ambient, bona música, bons llibres i bones exposicions. Què millor que fer un chai i disfrutar de la tarda a @babeliabcn!
.
#BabeliaBcn #Barcelona #TeaandBooks

Twitter

Premio BioCultura 2015

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: