El Procés Constituent es presenta a Sant Joan Despí

29/09/2013 at 09:49

stjoanProcés Constituent

El Procés Constituent es va presentar a Sant Joan Despí el 18 de setembre davant d’un centenar de persones. La Pl. de la Sardana va acollir l’acte que va anar a càrrec de Xavier Domènech i Esther Vivas.

Xavier Domènech va explicar com el Procés Constituent sorgeix com a conseqüència de la brutal retallada de drets socials que estem patint en l’actual context de crisi. I com es tracta d’una proposta per passar a l’ofensiva, que vol trencar amb el sistema establert i promoure una dinàmica des de baix. Domènech va assenyalar com la crisi demostra que el sistema actual no és vàlid i que “o nosaltres fem un procés constituent o les elits, que ja han agafat posicions, ens el fan”.

stjoan2Esther Vivas, per la seva banda, va analitzar com avui tot una sèrie de mites sobre els quals se sustenta el capitalisme s’estan començant a fer miques. I veritats absolutes com que “el capitalisme és el millor garant de la democràcia”, “heu viscut per damunt de les vostres possibilitats” o “els deutes es paguen o es paguen” estant sent fortament qüestionades. Vivas va concloure assenyalant com més enllà de la imprescindible mobilització social cal plantejar alternatives polítiques antagòniques a les actuals i lleials al carrer.

L’assamblea del Procés Constituent de Sant Joan Despí es reuneix periòdicament i podeu seguir les seves activitats a tuiter a PConstituentSJD.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Yo, mujer, decido “Ja no ens creiem que no hi ha alternativa, però cal passar a l’acció”


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
Quin és el paper de la dona al camp? Quantes pageses estan al capdavant d'explotacions agrícoles? I a la cuina? Quantes guanyen premis gastronòmics? Què en diu de tot plegat l'economia feminista?
.
N'hem parlat al @sansiestalvis de @catalunyaradio amb la mirada posada en el #8demarç, i amb la música feminista de @som_robaestesa i hem recomanat el material imprescindible de la #RevistaSoberaniaAlimentaria
.
Escoltar l'àudio de la secció, al link a la BIO 🌱🔝🌱🔝🌱 .
El Raval sin tópicos. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Somos muchos los que amamos ese Raval de Barcelona, de gentes populares, que retrató en su momento la obra 'Super Rawal' de @marcando, un territorio comanche que lucha y resiste contra el lobby inmobiliario.
.
Los narcopisos, situados en pisos vacíos en manos de bancos, fondos de inversión e inmobiliarias, son solo un síntoma de la nueva ola de especulación urbanística que azota al barrio.
.
Leer el artículo completo en el link en mi BIO.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: