El Procés Constituent es presenta a Sant Joan Despí

29/09/2013 at 09:49

stjoanProcés Constituent

El Procés Constituent es va presentar a Sant Joan Despí el 18 de setembre davant d’un centenar de persones. La Pl. de la Sardana va acollir l’acte que va anar a càrrec de Xavier Domènech i Esther Vivas.

Xavier Domènech va explicar com el Procés Constituent sorgeix com a conseqüència de la brutal retallada de drets socials que estem patint en l’actual context de crisi. I com es tracta d’una proposta per passar a l’ofensiva, que vol trencar amb el sistema establert i promoure una dinàmica des de baix. Domènech va assenyalar com la crisi demostra que el sistema actual no és vàlid i que “o nosaltres fem un procés constituent o les elits, que ja han agafat posicions, ens el fan”.

stjoan2Esther Vivas, per la seva banda, va analitzar com avui tot una sèrie de mites sobre els quals se sustenta el capitalisme s’estan començant a fer miques. I veritats absolutes com que “el capitalisme és el millor garant de la democràcia”, “heu viscut per damunt de les vostres possibilitats” o “els deutes es paguen o es paguen” estant sent fortament qüestionades. Vivas va concloure assenyalant com més enllà de la imprescindible mobilització social cal plantejar alternatives polítiques antagòniques a les actuals i lleials al carrer.

L’assamblea del Procés Constituent de Sant Joan Despí es reuneix periòdicament i podeu seguir les seves activitats a tuiter a PConstituentSJD.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Yo, mujer, decido “Ja no ens creiem que no hi ha alternativa, però cal passar a l’acció”


¿Quién defiende a las madres?

Malbaratament alimentari

Amazon: del negocio del libro al de la comida

Por una maternidad feminista

Categories

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: