Volem una Catalunya lliure de corrupció, atur, desnonaments, fam i pobresa

14/10/2013 at 09:27

 ev13o[en castellano]

Intervenció d’Esther Vivas a l’acte central del Procés Constituent, 13|10|2013 Barcelona.

Avui som aquí per dir clar i fort que ja no ens creiem les seves mentides. Som aquí per dir que el sistema capitalista és un sistema incompatible, amb la vida, la justícia, la llibertat i la democràcia. Som aquí per dir que no volem pagar el “seu” deute. Som aquí per dir que hem començat a perdre la por. I quan perdem la por, aleshores el futur és nostre.

Davant de lleis i polítiques injustes no queda més remei que desobeir. I això és el que fan tantes persones i moviments socials quan ocupen bancs, habitatges buits, hospitals, escoles i fins i tot supermercats. Però quan la gent demana més democràcia, quan la gent vol portar la democràcia fins a les seves últimes conseqüències, aleshores, des del poder, se’ns diu que som antidemocràctes, que som colpistes. I veiem com el sistema actual és un sistema incapaç d’encabir les aspiracions emancipadores i profundament democràtiques de la gent.

Malgrat els intents de criminalització i repressió de la protesta, la “majoria silenciosa”, a la qual alguns sovint apel·len, se sent més representada pers tots aquells que surten al carrer, que lluiten i que desobeeixen que no pas pels que retallen i apliquen mesures d’austeritat.

La consciència de que no estem patint una crisi sinó una estafa, un robatori, un espoli dels nostres drets és compartit per amplis sectors de la societat. Sabem que no som culpables ni còmplices d’aquesta crisi. En tot cas, en som víctimes i com a tals demanem explicacions.

Tot això avui obre una oportunitat com mai per a canviar les coses.

A Catalunya reivindiquem el dret a decidir, reivindiquem una Catalunya lliure, però volem també una Catalunya lliure de lladres, de corrupció, d’atur, de desnonaments, de fam i de pobresa. Una Catalunya en mans de les 400 famílies que sempre han governat aquest país, una Catalunya en mans de Millets, Montulls, Fainés i Brufaus…, no ens serveix. Volem poder decidir, però decidir sobre tot. Perquè sabem que drets nacionals i drets socials són indissociables.

El Procés Constituent vol sumar a moltes persones per fer aquest canvi possible. I per fer-ho no hi ha ni receptes màgiques ni manuals d’instruccions, però sabem del cert que el canvi social i polític només serà possible quan prenguem consciència de que nosaltres som majoria. I quan convertim aquesta majoria social, també, en majoria política.

Un cop en un centre social vaig llegir una frase que deia: “Quan els de baix es mouen, els de dalt trontollen”. Cal que moguem ben fort la cadira dels de dalt perquè aquests caiguin d’una vegada per totes i no tornin mai més.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Catalunya: un Proceso Constituyente para decidir sobre todo Menjar ecològic en temps de crisi


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
¿Aprendiendo a comer con McDonald’s? Artículo que saco en @revistaopcions.
.
McDonald’s, Coca-cola, Chupa Chups, Bimbo, Danone, Nestlé... proponen tours escolares a sus establecimientos, para fidelizar a los "clientes" del futuro. Las criaturas son uno de sus principales objetivos comerciales. La escuela y la adminstración no puede ser cómplice de estas prácticas.
.
Por suerte, ya muchos centros promueven una mirada crítica a este modelo de alimentación insano. .
Mañana de grabación en Vida Sana para un documental en motivo de los 25 años de @biocultura Barcelona 🔝🔝🔝
.
Hemos hablado del futuro de la alimentación ecológica y el papel que juega la soberanía alimentaria 🌱🌱🌱
.
#Biocultura #BioculturaBarcelona #alimentaciónecológica #bio

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: