Volem una Catalunya lliure de corrupció, atur, desnonaments, fam i pobresa

14/10/2013 at 09:27

 ev13o[en castellano]

Intervenció d’Esther Vivas a l’acte central del Procés Constituent, 13|10|2013 Barcelona.

Avui som aquí per dir clar i fort que ja no ens creiem les seves mentides. Som aquí per dir que el sistema capitalista és un sistema incompatible, amb la vida, la justícia, la llibertat i la democràcia. Som aquí per dir que no volem pagar el “seu” deute. Som aquí per dir que hem començat a perdre la por. I quan perdem la por, aleshores el futur és nostre.

Davant de lleis i polítiques injustes no queda més remei que desobeir. I això és el que fan tantes persones i moviments socials quan ocupen bancs, habitatges buits, hospitals, escoles i fins i tot supermercats. Però quan la gent demana més democràcia, quan la gent vol portar la democràcia fins a les seves últimes conseqüències, aleshores, des del poder, se’ns diu que som antidemocràctes, que som colpistes. I veiem com el sistema actual és un sistema incapaç d’encabir les aspiracions emancipadores i profundament democràtiques de la gent.

Malgrat els intents de criminalització i repressió de la protesta, la “majoria silenciosa”, a la qual alguns sovint apel·len, se sent més representada pers tots aquells que surten al carrer, que lluiten i que desobeeixen que no pas pels que retallen i apliquen mesures d’austeritat.

La consciència de que no estem patint una crisi sinó una estafa, un robatori, un espoli dels nostres drets és compartit per amplis sectors de la societat. Sabem que no som culpables ni còmplices d’aquesta crisi. En tot cas, en som víctimes i com a tals demanem explicacions.

Tot això avui obre una oportunitat com mai per a canviar les coses.

A Catalunya reivindiquem el dret a decidir, reivindiquem una Catalunya lliure, però volem també una Catalunya lliure de lladres, de corrupció, d’atur, de desnonaments, de fam i de pobresa. Una Catalunya en mans de les 400 famílies que sempre han governat aquest país, una Catalunya en mans de Millets, Montulls, Fainés i Brufaus…, no ens serveix. Volem poder decidir, però decidir sobre tot. Perquè sabem que drets nacionals i drets socials són indissociables.

El Procés Constituent vol sumar a moltes persones per fer aquest canvi possible. I per fer-ho no hi ha ni receptes màgiques ni manuals d’instruccions, però sabem del cert que el canvi social i polític només serà possible quan prenguem consciència de que nosaltres som majoria. I quan convertim aquesta majoria social, també, en majoria política.

Un cop en un centre social vaig llegir una frase que deia: “Quan els de baix es mouen, els de dalt trontollen”. Cal que moguem ben fort la cadira dels de dalt perquè aquests caiguin d’una vegada per totes i no tornin mai més.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Catalunya: un Proceso Constituyente para decidir sobre todo Menjar ecològic en temps de crisi


Manada feminista | El Periódico

Lo que nos tragaremos con el CETA | El Periódico

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

Categories

Instagram

.
"L'autèntica felicitat no costa diners" en vam parlar dissabte passat a Premià de Mar en una conferència sobre consum crític organitzada pel Consell Municipal de Coopearció.
.
Mercès per l'acollida 😊! Incertidumbres electorales. Hoy, escribo en @elperiodico_cas.
.
La cuestión decisiva, y que no parece estar explícitamente en la agenda de ningún partido, es si el independentismo de izquierdas y las fuerzas de izquierdas no independentistas serán capaces de encontrar alguna vía de trabajo conjunta en torno a un horizonte constituyente y un programa antiausteridad.
.
El independentismo sin contenido social, primero la independencia y luego el resto, ha mostrado sus límites; y la política «a la espera» de los comuns, también. El reto es pensar una agenda constituyente y a la vez antiausteridad. Aquí radica la posibilidad de una hoja de ruta de cambio real, que nadie quiere asumir claramente. Y cuanto más se tarde en definir esta propuesta de futuro más difícil será llevarla a cabo.

Twitter

Premio BioCultura 2015

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: