El Procés Constituent aplega 500 persones en l’acte de presentació a Figueres

17/10/2013 at 10:31

fiugeresProcés Constituent

Unes 500 persones van participar el passat 4 d’octubre a l’acte de presentació del Procés Constituent a Figueres amb la presència de Teresa Forcades, Esther Vivas i Joanjo Bosk. La pluja intensa que va caure no va fer desistir als assistents sota el porxo de la pl. Catalunya de Figueres.

Esther Vivas va obrir la presentació assenyalant com l’actual context de crisi ha fet caure la màscara al sistema capitalista i aquest s’ha descobert als ulls de cada cop més persones com “un sistema incompatible amb la vida, la democràcia, la justícia i la llibertat”. Vivas, també, va apuntar com en els darrers temps la gent ha començat a perdre la por i a desafiar lleis i polítiques injustes.

joanjoTot seguit, Joanjo Bosk va interpretar la seva Cançó per Elna, dedicada a la Maternitat d’Elna en l’exili republicà de 1939. Així mateix, va fer vibrar de valent al públic amb l’Estaca de Lluís Llach. Cançons que va dedicar a la lluita dels docents a les Illes Balears.

figTeresa Forcades, per la seva banda, va cloure l’acte fent una crítica rotunda a un sistema capitalista incapaç de garantir les necessitats bàsiques de les persones i apel·lant a la necessitat de despertar la subjectivitat política i a apostar per la unitat en la diversitat. Forcades, un cop més, va posar punt i final a la seva intervenció instant a “fer la revolució” per després “tornar-la a fer” de nou.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“Cal convertir la majoria social en majoria política” Donuts, ¿empieza el día con una sonrisa?


En defensa d’un part respectat | Betevé

Mesa sin rumbo | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

La teta: ecológica y anticapitalista | Opcions

Categories

Instagram

.
Mmmmm, deliciosa, la comida del vegetariano @arciris_veggie en Barcelona. Aquí, una parrillada de verduras con salsa pesto de brócoli. Y además de buena es bonita y barata. El menú del mediodía (tres platos, pan, bebida y postre a 10€). Y lo digo con afán de hacer buenas recomendaciones (que no me va comisión ni nada 😉). Una las mejores opciones vegetarianas en el Eixample 🖒
.
 #ArcIrisRestaurant #ArcIris #Barcelona #ComerComida #RealFood #IgFood #IgFoodie #InstaFoodie #JustEatRealFood #Foodism #Foodies #Vegan #Vegeterian #Healthyfood #HealthyChoices #Vegeterià #VegetarianLifeStyle #EatClean #FoodLovers #Foodstagram #HealthyEaten #FoodRevolution #Foodpics #InstaFood #FoodStagra #FoodRevolution #Vegetariano #ParrilladadeVerduras #EtsElQueMenges #ComidasVivas .
Mesa sin rumbo. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Ya hay Mesa, y la nueva legislatura arranca. Sin embargo, se desconoce el rumbo. El independentismo se ha asegurado su mayoría y la propuesta de incluir a los comuns ha quedado en agua de borrajas. .
La presencia de mujeres se ha visto reducida a la mínima expresión, una sobre siete. La pluralidad política y de género no está ni se la espera.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: