El Procés Constituent aplega 500 persones en l’acte de presentació a Figueres

17/10/2013 at 10:31

fiugeresProcés Constituent

Unes 500 persones van participar el passat 4 d’octubre a l’acte de presentació del Procés Constituent a Figueres amb la presència de Teresa Forcades, Esther Vivas i Joanjo Bosk. La pluja intensa que va caure no va fer desistir als assistents sota el porxo de la pl. Catalunya de Figueres.

Esther Vivas va obrir la presentació assenyalant com l’actual context de crisi ha fet caure la màscara al sistema capitalista i aquest s’ha descobert als ulls de cada cop més persones com “un sistema incompatible amb la vida, la democràcia, la justícia i la llibertat”. Vivas, també, va apuntar com en els darrers temps la gent ha començat a perdre la por i a desafiar lleis i polítiques injustes.

joanjoTot seguit, Joanjo Bosk va interpretar la seva Cançó per Elna, dedicada a la Maternitat d’Elna en l’exili republicà de 1939. Així mateix, va fer vibrar de valent al públic amb l’Estaca de Lluís Llach. Cançons que va dedicar a la lluita dels docents a les Illes Balears.

figTeresa Forcades, per la seva banda, va cloure l’acte fent una crítica rotunda a un sistema capitalista incapaç de garantir les necessitats bàsiques de les persones i apel·lant a la necessitat de despertar la subjectivitat política i a apostar per la unitat en la diversitat. Forcades, un cop més, va posar punt i final a la seva intervenció instant a “fer la revolució” per després “tornar-la a fer” de nou.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“Cal convertir la majoria social en majoria política” Donuts, ¿empieza el día con una sonrisa?


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: