Èxit d’assistència i debat a la jornada sobre experiències d’aprofitament alimentari

15/11/2013 at 12:51

nmnCONFAVC

Projectes com La Botiga Solidària de Cornellà, El Plat de Gràcia i l’Obrador de Gallecs demostren que, per aturar el malbaratament alimentari i la gana als barris és possible i que només cal una aposta col·lectiva de persones o entitats per a tirar endavant aquests projectes que aprofiten el menjar “comestible però no comercialitzable” per a diferents usos.

Aquesta va ser la principal conclusió de la jornada que el dimecres 6 va albergar la CONFAVC, Experiències ciutadanes d’aprofitament de menjar i que va celebrar-se amb un èxit considerable de públic i un debat molt ric en propostes i apostes col·lectives.

nmn2L’acte va articular-se entorn d’una taula rodona a partir de la qual les persones involucrades explicaven el seu projecte: en el cas de la Botiga Solidària, atendre 950 famílies mensualment sense recursos suficients per a encarar l’alimentació a partir d’aliments consumibles però no comercialitzables donats per comerciants del Mercat municipal  i per algunes cadenes de supermeracts. Preparar i compartir col·lectivament un àpat el·laborat també amb productes donats del Mercat gracienc és l’objectiu que vertebra El Plat de Gràcia. La tercera experiència exposada va ser l’Obrador de Gallecs, on es converteixen els sobrants de l’horta de Gallecs en conserves i altres productes derivats de consum no perible.

confavcAbans de les explicacions dels esmentats projectes, l’experta en polítiques agroalimentàries i activista, Esther Vivas, va posar èmfasi en el fet que és a causa d’un sistema capitalista injust que “mercantitliza tots els drets i àmbits de la vida humana” que hi ha en el món “tanta gana i també tanta abundància de menjar”, a tal extrem que es podria alimentar gairebé el doble de la població mundial.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“Si amas la vida, no queda otra opción que ser anticapitalista” El Procés Constituent es presenta al Berguedà


Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

Categories

Instagram

Hi ha menjar per a rics i menjar per a pobres? De quina manera la crisi afecta a la nostra dieta?
.
N'hem parlat al primer programa de @sansiestalvis a #MésCatRàdio de @catalunyaradio.
.
I cada dimecres, a les 19h, seguirem donant la tabarra amb el consum crític 😉, i amb en @adammartinsk al timó! .
Podeu escoltar l'àudio de la secció d'aquesta setmana a la meva BIO 🖒 .
Bajo presión. Artículo que saco hoy en @elperiodico_cas.
.
El ataque contra derechos y libertades democráticas en Catalunya y, no lo olvidemos, también en todo el Estado, es tan feroz que aunque no haya nuevos políticos entre rejas la situación es extremadamente grave. La pugna entre PP y Ciudadanos por ostentar el liderazgo de la derecha acentúa la involución política.
.
Mientras, el independentismo sigue atrapado entre la represión policial y la competencia interna con vistas a formar gobierno, pero sin rumbo a medio y largo plazo.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: