Més enllà del consum conscient

19/02/2014 at 09:56

evatrebelMarta Tello | Zona Sec

L’Ateneu Rebel ha acollit el curs Qui decideix què mengem? en què s’ha analitzat el model agroalimentari actual.

Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries, ha impartit en aquest mes de febrer la segona edició del curs Qui decideix què mengem?. En dues sessions ha analitzat el model agroalimentari actual i les seves conseqüències i ha mostrat alternatives de consum per tal de tenir una alimentació saludable i desenvolupar relacions comercials justes, basades en la sobirania alimentària.

Al curs han participat 20 persones provinents de diferents punts de Catalunya i de diferents perfils, des d’estudiants fins a jubilats, passant per treballadors de diverses àrees com l’economia, la pagesia o la comunicació. Aquesta diversitat fa palesa la preocupació actual per l’alimentació i la seva indústria, així com l’ampli ventall de sectors en què té impacte.

Durant el curs s’ha analitzat com l’alimentació ha passat de tenir una funció nutricional a una de mercantil, causant efectes devastadors en la producció local i el dret a la terra, provocant relacions laborals injustes i fomentant a deslocalització de la producció, així com la pèrdua de diversitat de productes autòctons. Alhora s’han donat alternatives al model agroalimentari actual, tant a nivell individual com global; entre elles, la priorització dels productes de proximitat i les cooperatives de consum.

El curs ha posat de manifest la necessitat de canviar els hàbits de consum, però sobretot la necessitat d’un canvi de model que prioritzi les persones per sobre de maximitzar la rendibilitat econòmica.

*Notícia publicada al ZonaSec, núm. 122, febrer 2014. Fotografia d’Adrián Romero.

Entry filed under: en premsa. Tags: , .

Podem seguir menjant tanta carn? “El mundo al revés: se subvenciona la agroindustria y se tasa la agricultura ecológica”


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
Quin és el paper de la dona al camp? Quantes pageses estan al capdavant d'explotacions agrícoles? I a la cuina? Quantes guanyen premis gastronòmics? Què en diu de tot plegat l'economia feminista?
.
N'hem parlat al @sansiestalvis de @catalunyaradio amb la mirada posada en el #8demarç, i amb la música feminista de @som_robaestesa i hem recomanat el material imprescindible de la #RevistaSoberaniaAlimentaria
.
Escoltar l'àudio de la secció, al link a la BIO 🌱🔝🌱🔝🌱 .
El Raval sin tópicos. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Somos muchos los que amamos ese Raval de Barcelona, de gentes populares, que retrató en su momento la obra 'Super Rawal' de @marcando, un territorio comanche que lucha y resiste contra el lobby inmobiliario.
.
Los narcopisos, situados en pisos vacíos en manos de bancos, fondos de inversión e inmobiliarias, son solo un síntoma de la nueva ola de especulación urbanística que azota al barrio.
.
Leer el artículo completo en el link en mi BIO.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: