Esther Vivas reclama a Ontinyent noves lleis que afavorisquen la sobirania alimentaria de la població

09/05/2014 at 11:03

ontinyent1Pedro López | Diari digital d’Ontinyent

La periodista i investigadora Esther Vivas va reclamar ahir a Ontinyent noves lleis que afavorisquen la sobirania alimentaria de la població. Ho va fer davant les més de 200 persones que assistiren ahir al Centre Cultural de Caixa Ontinyent a la xerrada que va oferir com a prèvia a la VI Fira per la Solidaritat d’Ontinyent, que tindrà lloc aquest dissabte a la Plaça de Sant Domingo coorganitzada enguany per primera volta pels Consells de Benestar Social i Cooperació d’Ontinyent.

Ontinyent2A la seua intervenció, titolada “Què amaga el sistema alimentari actual?”, Vivas va explicar en primer lloc el concepte de sobirania alimentaria, definit en 1996 pel moviment internacional d’agricultors Via Campesina com “el dret de cada nació a mantenir i desenvolupar els seus aliments, tenint en compte la diversitat cultural i productiva”.

En definitiva, tenir sobirania plena per decidir què es conrea i què es menja, un dret que les polítiques agrícoles i alimentàries actuals, però, no permeten, “i per això són necessaris canvis polítics que es traduisquen en una nova legislació que prohibisca el cultiu de transgènics, que contamina l’agricultura convencional i ecològica; la creació d’un banc públic de terres per a aquells que volen viure i treballar al camp; una llei artesana adequada a les necessitats dels xicotets artesans, o la reconversió dels menjadors de centres públics en menjadors de cuina ecològica i de proximitat”.

Vivas va estar presentada pel Regidor de Política Social i Ciutadania, qui va agrair a les entitats i ongs dels consells de Benestar Social i de Cooperació la seua col·laboració i treball per fer possible la jornada i la consolidació de la VI Fira per la Solidaritat que tindrà lloc el proper dissabte a la Plaça de Sant Domingo.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

“El sistema alimentario causa hambrientos y obesos” ¿Dónde están las campesinas?


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
Quin és el paper de la dona al camp? Quantes pageses estan al capdavant d'explotacions agrícoles? I a la cuina? Quantes guanyen premis gastronòmics? Què en diu de tot plegat l'economia feminista?
.
N'hem parlat al @sansiestalvis de @catalunyaradio amb la mirada posada en el #8demarç, i amb la música feminista de @som_robaestesa i hem recomanat el material imprescindible de la #RevistaSoberaniaAlimentaria
.
Escoltar l'àudio de la secció, al link a la BIO 🌱🔝🌱🔝🌱 .
El Raval sin tópicos. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Somos muchos los que amamos ese Raval de Barcelona, de gentes populares, que retrató en su momento la obra 'Super Rawal' de @marcando, un territorio comanche que lucha y resiste contra el lobby inmobiliario.
.
Los narcopisos, situados en pisos vacíos en manos de bancos, fondos de inversión e inmobiliarias, son solo un síntoma de la nueva ola de especulación urbanística que azota al barrio.
.
Leer el artículo completo en el link en mi BIO.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: