L’Ecofòrum analitza a Terrassa els motius que provoquen el malbaratament alimentari

07/11/2014 at 11:14

evtTerrassadigital.cat

La investigadora de polítiques agrícoles i alimentàries Esther Vivas afirma que si es llença a les escombraries un terç de la producció alimentària al món és perquè el sistema mercantilitza totes les necessitats humanes.

———————————————————————————————————————————————-

tssArrenca al Vapor Universitari a Terrassa l’Ecofòrum 2014, unes jornades de debat i reflexió que en aquesta novena edició se centren en el malbaratament alimentari. En l’acte d’inauguració, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Herrero, ha destacat la necessitat d’incorporar la sosteniblitat en tots els àmbits ciutadans.

Per a Herrero: “La sostenibilitat no és una opció avui en dia, sinó que és l’única solució. És l’estratègia que ha d’estar present en totes les decisions econòmiques i socials a nivell mundial i local, per aplicar un principi de tant sentit comú com que els recursos naturals són limitats i finits i, per tant, no poden adaptar els models de creixement econòmic il·limitats.”

evt3La investigadora de polítiques agrícoles i alimentàries Esther Vivas ha dit en la conferència inaugural que si es llença a les escombraries un terç de tota la producció alimentària al món, tal i com diu Nacions Unides, és perquè el sistema mercantilitza les necessitats humanes.

Segons Vivas: “Avui veiem com en realitat les coses no funcionen tant bé com sovint ens diuen. I el malbaratament alimentari és una de les mostres més clares que els aliments no acaben sovint responent a les nostres necessitats de menjar, sinó que acaben a les escombraries. Això passa perquè vivim en un sistema capitalista que, com veiem darrerament en el context de crisi, mercantilitza i fa negoci amb cadascun dels àmbits de la nostra vida quotidiana.”

evt2L’Ecofòrum continua aquest divendres amb nou ponències al voltant del malbaratament alimentari, algunes de les quals plantegen com reduir el malbaratament, l’ús que se’n pot fer com a transformació social, la millora en la gestió dels aliments o la canalització que es poden fer dels excedents.

Entre les exposicions, el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus de la comarca explicaran el projecte Recooperem, cuina per compartir, una iniciativa que aporta aliments cuinats a famílies amb necessitats socials concretes. Les dues entitats també presenten la campaya Acaba’t el plat a casa, amb més de 100 restaurants participants que faciliten recipients als clients que es volen emportar el menjar sobrant a casa.

Veure vídeo de les jornades aquí.

Entry filed under: cròniques. Tags: .

Novedad editorial: ‘El negocio de la comida’ 9N, la hora de la verdad


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

  • RT @rtvenoticies: ⚡ Salut admet errors de planificació en caducar 70.000 vacunes. Pendents de l'arribada de lava al mar a La Palma. @marta3 hours ago
  • RT @PdPagina: “A la infancia solo se le valora desde el consumo, así como consumistas tienen un valor para el mercado, y a las madres solo… 3 hours ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: