“Els aliments s’han convertit en una mercaderia”

14/01/2015 at 09:36

ev_espproteg_ser_080115Espècies Protegides | Cadena Ser

Al món es produeixen aliments per a 12.000 milions de persones, i només l’habiten 7.200 milions. Per què hi ha gana en un món on es produeix més menjar que mai? Per què els aliments recorren milers de quilòmetres del camp al plat? Per què som addictes al fast food?

“La gana no és un desastre natural, com ens volen fer creure, és el resultat de determinades polítiques. Són els interessos empresarials els que decideixen qui i qui no pot menjar”. Són paraules d’Esther Vivas, periodista especialitzada en alimentació, i autora de El negocio de la comida, un llibre que destapa els intríngulis del sistema agroalimentari i de l’especulació alimentària.

Escoltar l’àudio de l’entrevista, aquí.

Alguns titulars: “Als supermercats tot insta a gastar diners”; “Els aliments s’han convertit en una mercaderia”; “Hi ha menjar per al doble de la població mundial, però si no pots pagar, no menges”; “La nostra alimentació ha quedat en mans de poques empreses”.

Entry filed under: 02 | El negocio de la comida, ràdio. Tags: , .

La Vía Campesina: avanzando hacia la soberanía alimentaria “Artur Mas posposa el moment de la veritat i debilita el procés sobiranista”


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: