“Amb la compra a granel hi guanya la butxaca, el medi ambient i l’economia local”

12/07/2016 at 10:31

agranelCuina

Entrevista a Esther Vivas, autora de ‘El negocio de la comida’

-Quines creus que són les virtuts de comprar a granel?
Una de les avantatges és que pots comprar la quantitat exacte de producte que necessites, amb la qual cosa evites malbaratar menjar. També et permet reduir el número d’embalatges. Es tracta d’una compra més conscient. L’antítesi seria la compra compulsiva al supermercat, on ens venen tot de packs d’ofertes, de 3×2… que fan que acabem comprant més del que ens cal i llencem molt de menjar. Sovint les tendes a granel formen part del petit comerç, cosa que permet una major dinamització de l’economia local.

-Quines raons li donaries a algú per convèncer-lo d’aquest model de compra?
Amb aquesta opció de compra hi surt guanyant la nostra butxaca, perquè al comprar exactament el que necessitem estalviem diners; el medi ambient, perquè eliminem residus com bosses i packaging superflu; i l’economia local, en la mesura en que molts d’aquests establiments estan arrelats al territori.

-Què creus que queda de les antigues botigues a granel?
En queda molt poc, però en els darrers temps l’auge del consum conscient ha fet recuperar aquest model de compra. Com a resposta a aquesta demanda, han sorgit tendes especialitzades en vendre a granel o d’altres botigues l’han reincorporada.

-Realment s’aconsegueix una alimentació més sana comprant a granel que comprant als supermercats convencionals?
Tot depèn de què compris. Perquè la compra a granel signifiqui una millora per la nostra salut cal apostar per productes ecològics, elaborats sense pesticides químics de síntesis. A banda, jo afegiria que siguin productes locals, de km 0. Quin sentit té menjar avellanes o cigrons que venen de l’altra punta del món quan aquí en tenim de tan bons.?

Entry filed under: premsa. Tags: .

Analitzem el pols entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern central pel CIE de Zona Franca La decisió de Pedro Sánchez a debat


Top ten | dones i alimentació sana

Puerca pesca | El Periódico

Los malabarismos de la maternidad | El Periódico

Categories

Instagram

.
Quin és el paper de la dona al camp? Quantes pageses estan al capdavant d'explotacions agrícoles? I a la cuina? Quantes guanyen premis gastronòmics? Què en diu de tot plegat l'economia feminista?
.
N'hem parlat al @sansiestalvis de @catalunyaradio amb la mirada posada en el #8demarç, i amb la música feminista de @som_robaestesa i hem recomanat el material imprescindible de la #RevistaSoberaniaAlimentaria
.
Escoltar l'àudio de la secció, al link a la BIO 🌱🔝🌱🔝🌱 .
El Raval sin tópicos. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Somos muchos los que amamos ese Raval de Barcelona, de gentes populares, que retrató en su momento la obra 'Super Rawal' de @marcando, un territorio comanche que lucha y resiste contra el lobby inmobiliario.
.
Los narcopisos, situados en pisos vacíos en manos de bancos, fondos de inversión e inmobiliarias, son solo un síntoma de la nueva ola de especulación urbanística que azota al barrio.
.
Leer el artículo completo en el link en mi BIO.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: