“Amb la compra a granel hi guanya la butxaca, el medi ambient i l’economia local”

12/07/2016 at 10:31

agranelCuina

Entrevista a Esther Vivas, autora de ‘El negocio de la comida’

-Quines creus que són les virtuts de comprar a granel?
Una de les avantatges és que pots comprar la quantitat exacte de producte que necessites, amb la qual cosa evites malbaratar menjar. També et permet reduir el número d’embalatges. Es tracta d’una compra més conscient. L’antítesi seria la compra compulsiva al supermercat, on ens venen tot de packs d’ofertes, de 3×2… que fan que acabem comprant més del que ens cal i llencem molt de menjar. Sovint les tendes a granel formen part del petit comerç, cosa que permet una major dinamització de l’economia local.

-Quines raons li donaries a algú per convèncer-lo d’aquest model de compra?
Amb aquesta opció de compra hi surt guanyant la nostra butxaca, perquè al comprar exactament el que necessitem estalviem diners; el medi ambient, perquè eliminem residus com bosses i packaging superflu; i l’economia local, en la mesura en que molts d’aquests establiments estan arrelats al territori.

-Què creus que queda de les antigues botigues a granel?
En queda molt poc, però en els darrers temps l’auge del consum conscient ha fet recuperar aquest model de compra. Com a resposta a aquesta demanda, han sorgit tendes especialitzades en vendre a granel o d’altres botigues l’han reincorporada.

-Realment s’aconsegueix una alimentació més sana comprant a granel que comprant als supermercats convencionals?
Tot depèn de què compris. Perquè la compra a granel signifiqui una millora per la nostra salut cal apostar per productes ecològics, elaborats sense pesticides químics de síntesis. A banda, jo afegiria que siguin productes locals, de km 0. Quin sentit té menjar avellanes o cigrons que venen de l’altra punta del món quan aquí en tenim de tan bons.?

Entry filed under: premsa. Tags: .

Analitzem el pols entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern central pel CIE de Zona Franca La decisió de Pedro Sánchez a debat


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: