“L’1-O s’ha de celebrar d’una manera o altra”

24/09/2017 at 14:11

Marc Toro i Albert Solé | diari ARA

Hi haurà referèndum l’1-O? Quines garanties tindrà? Diverses veus analitzen a l’ARA quins són els possibles escenaris que es poden presentar en els pròxims dies.

Esther Vivas, periodista: Que s’acabi celebrant el referèndum dependrà de la voluntat política, dels escenaris alternatius que es tinguin previstos davant l’ofensiva de boicot de l’Estat i de la mobilització social i ciutadana, que, com hem vist els últims dies, ha tingut una important capacitat de reacció per defensar els drets i les llibertats democràtiques.

Si l’ofensiva estatal continua, potser l’1-O no es pot celebrar com estava dissenyat, però tant a nivell polític com d’autoorganització popular hi ha capacitat per organitzar una votació fins a les últimes conseqüències. Recordem que hi ha una llarga experiència en l’organització de consultes alternatives. Cal que el referèndum se celebri tant sí com no, independentment de les obstruccions de l’Estat. Crec que es farà d’una manera o altra.

El que passi el dia 2 dependrà molt tant del que passi l’1 d’octubre com del que passi els dies anteriors. En aquests moments està en joc la configuració del futur mapa polític català i espanyol. Les aliances amb organitzacions polítiques de l’Estat seran clau per a l’èxit del referèndum.

 

Entry filed under: premsa. Tags: .

“La batalla decisiva l’1-O és per la legitimitat democràtica” ¿El 15-M y el independentismo pueden confluir?


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Instagram

. . Una reseña preciosa de @belendoulabcn. Gracias 💜 .......... #Repost @belendoulabcn .......... . Si te consideras feminista, defensora de la lactancia materna y la crianza natural, pero a la vez no quieres renunciar a tu carrera profesional y seguir siendo tú misma, #MamáDesobediente es el manifiesto con el que sentirte identificada. . Demasiado a menudo nos topamos con una sociedad capitalista y machista que no da cabida a las mujeres que hemos decidido ser madres, que hemos decidido criar poniendo como prioridad a nuestras criaturas sin querer renunciar de por vida a nuestros trabajos, nuestros hobbies y nuestras fiestas. . Y demasiado a menudo nos topamos con corrientes feministas que nos tachan de sumisas por no anteponer nuestra vida a la de nuestras criaturas y de perpetuar el machismo por promover la lactancia materna o la crianza con apego. . @esthervivasesteve nos ofrece en este libro una lección de historia del feminismo, de historia de la lactancia y de la crianza, así como una visión crítica del capitalismo y del cómo hemos llegado a estar como estamos a día de hoy a causa de vivir en una sociedad patriarcal. . #MamáDesobediente nos ayuda a ver que las mujeres que elegimos éste tipo de vida también podemos tener nuestro sitio, un espacio desde el que aportar nuestro granito de arena para transformar la sociedad. Tener un lugar para no renunciar, y conseguir el cambio que queremos aunque nos toque luchar contra gigantes, que de tan antiguos que son ya están oxidados y podemos vencerles.
. . Aquí, empezó a surgir la semilla de lo que ha acabado siendo #MamáDesobediente (@capitan_swing_libros @arallibres) 💜 . Hoy, hablo de maternidades, feminismos, permisos iguales e intransferibles, gestación subrogada, parto respetado... en este fantástico programa sobre feminismos que es @sinopuedobailar_r3 dirigido por @mariataosa en Radio 3 Extra de @radio3rne. . Podéis escuchar la entrevista en el link en la BIO 😉

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: