DUI o eleccions: els dos escenaris davant la suspensió de l’autonomia

23/10/2017 at 18:51

Xavier Grau i Núria Juanico | diari ARA

Els experts consultats per l’ARA difereixen sobre el camí que ha de seguir el Govern com a resposta a l’aplicació del 155.

En parlem amb Manuel Delgado, Soledad Gallego, Isamel Peña, Joan Manuel Tresserras, Montserrat Guibernau, Pablo Simón, Esther Vivas i Julià de Jòdar.

—————————————————————————————————————————————-

Esther Vivas, periodista

El pròxim pas del govern català ha de ser proclamar la República Catalana. Cal obrir un procés constituent per mantenir unit el front independentista i democràtic que s’ha mobilitzat des de l’1-O. Aquest és un marc polític ampli que va més enllà de les bases independentistes de sempre i també inclou Podem, la base social dels comuns, activistes llibertaris… I dona una perspectiva per enfrontar-nos a l’aplicació del 155 no només antirrepressiva sinó també des del punt de vista polític i estratègic.

Quan va proclamar el referèndum el Govern es va comprometre a fer efectiu el resultat. Per això si volem que se’ns reconegui com a República, primer cal que es proclami com a tal. Això no vol dir fer-la efectiva el dia següent; implicarà una sèrie de mesures que caldrà veure si es poden portar a terme. Ara més que mai la dialèctica entre les institucions i el carrer és fonamental. També és clau una mobilització sostinguda en el temps per fer front a la repressió de l’Estat.

Llegir la resta d’opinions aquí.

Entry filed under: en premsa. Tags: , .

“La vulneració de drets que vam veure l’1O és tan sols un aperitiu davant el que significa el 155” ¿Hacia una mayoría constituyente?


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

  • RT @PlataformaPetra: "Pensar la lactancia materna con las gafas de la soberanía alimentaria es extremadamente útil para entender la colisió… 13 hours ago
  • RT @pibasconpelotas: “La maternidad debe ser una responsabilidad social. Es necesario un cambio de mentalidad sobre cómo miramos a la mater… 13 hours ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: