DUI o eleccions: els dos escenaris davant la suspensió de l’autonomia

23/10/2017 at 18:51

Xavier Grau i Núria Juanico | diari ARA

Els experts consultats per l’ARA difereixen sobre el camí que ha de seguir el Govern com a resposta a l’aplicació del 155.

En parlem amb Manuel Delgado, Soledad Gallego, Isamel Peña, Joan Manuel Tresserras, Montserrat Guibernau, Pablo Simón, Esther Vivas i Julià de Jòdar.

—————————————————————————————————————————————-

Esther Vivas, periodista

El pròxim pas del govern català ha de ser proclamar la República Catalana. Cal obrir un procés constituent per mantenir unit el front independentista i democràtic que s’ha mobilitzat des de l’1-O. Aquest és un marc polític ampli que va més enllà de les bases independentistes de sempre i també inclou Podem, la base social dels comuns, activistes llibertaris… I dona una perspectiva per enfrontar-nos a l’aplicació del 155 no només antirrepressiva sinó també des del punt de vista polític i estratègic.

Quan va proclamar el referèndum el Govern es va comprometre a fer efectiu el resultat. Per això si volem que se’ns reconegui com a República, primer cal que es proclami com a tal. Això no vol dir fer-la efectiva el dia següent; implicarà una sèrie de mesures que caldrà veure si es poden portar a terme. Ara més que mai la dialèctica entre les institucions i el carrer és fonamental. També és clau una mobilització sostinguda en el temps per fer front a la repressió de l’Estat.

Llegir la resta d’opinions aquí.

Entry filed under: en premsa. Tags: , .

“La vulneració de drets que vam veure l’1O és tan sols un aperitiu davant el que significa el 155” ¿Hacia una mayoría constituyente?


En defensa d’un part respectat | Betevé

Mesa sin rumbo | El Periódico

Mi hijo también desayuna garbanzos | Opcions

La teta: ecológica y anticapitalista | Opcions

Categories

Instagram

.
Mmmmm, deliciosa, la comida del vegetariano @arciris_veggie en Barcelona. Aquí, una parrillada de verduras con salsa pesto de brócoli. Y además de buena es bonita y barata. El menú del mediodía (tres platos, pan, bebida y postre a 10€). Y lo digo con afán de hacer buenas recomendaciones (que no me va comisión ni nada 😉). Una las mejores opciones vegetarianas en el Eixample 🖒
.
 #ArcIrisRestaurant #ArcIris #Barcelona #ComerComida #RealFood #IgFood #IgFoodie #InstaFoodie #JustEatRealFood #Foodism #Foodies #Vegan #Vegeterian #Healthyfood #HealthyChoices #Vegeterià #VegetarianLifeStyle #EatClean #FoodLovers #Foodstagram #HealthyEaten #FoodRevolution #Foodpics #InstaFood #FoodStagra #FoodRevolution #Vegetariano #ParrilladadeVerduras #EtsElQueMenges #ComidasVivas .
Mesa sin rumbo. Artículo que saco en @elperiodico_cas.
.
Ya hay Mesa, y la nueva legislatura arranca. Sin embargo, se desconoce el rumbo. El independentismo se ha asegurado su mayoría y la propuesta de incluir a los comuns ha quedado en agua de borrajas. .
La presencia de mujeres se ha visto reducida a la mínima expresión, una sobre siete. La pluralidad política y de género no está ni se la espera.

Twitter

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona


%d bloggers like this: