DUI o eleccions: els dos escenaris davant la suspensió de l’autonomia

23/10/2017 at 18:51

Xavier Grau i Núria Juanico | diari ARA

Els experts consultats per l’ARA difereixen sobre el camí que ha de seguir el Govern com a resposta a l’aplicació del 155.

En parlem amb Manuel Delgado, Soledad Gallego, Isamel Peña, Joan Manuel Tresserras, Montserrat Guibernau, Pablo Simón, Esther Vivas i Julià de Jòdar.

—————————————————————————————————————————————-

Esther Vivas, periodista

El pròxim pas del govern català ha de ser proclamar la República Catalana. Cal obrir un procés constituent per mantenir unit el front independentista i democràtic que s’ha mobilitzat des de l’1-O. Aquest és un marc polític ampli que va més enllà de les bases independentistes de sempre i també inclou Podem, la base social dels comuns, activistes llibertaris… I dona una perspectiva per enfrontar-nos a l’aplicació del 155 no només antirrepressiva sinó també des del punt de vista polític i estratègic.

Quan va proclamar el referèndum el Govern es va comprometre a fer efectiu el resultat. Per això si volem que se’ns reconegui com a República, primer cal que es proclami com a tal. Això no vol dir fer-la efectiva el dia següent; implicarà una sèrie de mesures que caldrà veure si es poden portar a terme. Ara més que mai la dialèctica entre les institucions i el carrer és fonamental. També és clau una mobilització sostinguda en el temps per fer front a la repressió de l’Estat.

Llegir la resta d’opinions aquí.

Entry filed under: en premsa. Tags: , .

“La vulneració de drets que vam veure l’1O és tan sols un aperitiu davant el que significa el 155” ¿Hacia una mayoría constituyente?


Novedad editorial

Novetat editorial

Categories

Twitter

  • RT @SaraBlazquez: Això d'avui ha set molt bèstia! Intervenció de Un violador en tu camino, de @lastesisoficial, en català a la Plaça Major… 20 hours ago
  • RT @further_es: “La ganadería comercial es la principal usuaria de tierra agrícola, ya sea a través de pastoreo o a través del consumo de p… 1 day ago

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: