“Cal una aliança àmplia contra la repressió”

25/03/2018 at 12:26

Marc Toro | ARA

Juristes, sociòlegs, historiadors, politòlegs i periodistes reflexionen sobre quines vies ha de seguir la política catalana després de les últims decisions del jutge Pablo Llarena. I responen a les següents preguntes: Quina estratègia hauria de seguir a partir d’ara l’independentisme? I, com hauria d’actuar en aquests moments el govern espanyol?

Esther Vivas, periodista

Més enllà del pols per la investidura, l’independentisme no té un full de ruta ni un pla clar i, per tant, ha arribat l’hora de replantejar el paradigma fundacional del moviment, basat primer a tenir la independència i després la resta. Cal una aliança entre independentistes i contraris al règim del 78 per fer front a la deriva repressiva de l’Estat. També unir les aspiracions en defensa de la República amb el combat contra les polítiques d’austeritat. D’altra banda, tant l’independentisme com tots els contraris al 155 han de ser capaços d’explicar a l’opinió pública de l’Estat que el que està en joc no és el futur polític de Catalunya, sinó la democràcia al conjunt de l’Estat. El que es pugui fer contra l’independentisme avui marcarà el que es podrà fer demà contra moviments socials a tot l’Estat.

El govern espanyol hauria d’acceptar que resoldre la falta d’encaix de Catalunya només es pot fer des de la via política i, en conseqüència, hauria d’acceptar la celebració d’un referèndum. També posar fi al 155, retirar les acusacions contra independentistes, exigir la llibertat dels presos, permetre la tornada dels que són a l’estranger i acabar amb la criminalització del moviment independentista.

Llegir el conjunt de respostes dels entrevistats, com Salvador Cardús, Joan B. Culla, Laia Bonet, J. A. Zarzalejos, Gemma Calvent, entre d’altres, aquí.

Entry filed under: en premsa. Tags: .

Com evitar el malbaratament alimentari? “No només està en joc el futur polític de Catalunya sinó la democràcia al conjunt de l’Estat espanyol”


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: