Per una maternitat apoderadora

04/03/2019 at 22:53

Xarxanet

Un vessant del feminisme ha considerat la maternitat una xacra per a les dones. Ara, hi ha tot un moviment que aposta per un embaràs, part i criança apoderadores i reivindicatives, on el teixit associatiu juga un paper de suport i acompanyament.

La periodista i sociòloga Esther Vivas acaba de publicar el llibre ‘Mama desobedient‘ (Ara Llibres). Amb una suggerent portada que mostra una dona alletant el seu nadó mentre aixeca el puny, l’assaig analitza la maternitat des del punt de vista feminista.

“Ser mare no hauria de significar criar en solitari, quedar-se a casa o renunciar a la resta de la nostra vida, i ser feminista no hauria d’implicar un menysteniment o una indiferència davant la maternitat. Per què carai hem d’escollir entre una «maternitat patriarcal» sacrificada o un «maternitat neoliberal», subordinada al mercat?”. Així comença el llibre, que reivindica la maternitat com responsabilitat col·lectiva, en el marc d’un projecte emancipador.

De la mateixa manera que fa l’Esther Vivas, són moltes les feministes, els moviments, els grups de suport i les entitats que treballen per un embaràs conscient, un part respectat, una lactància satisfactòria i una criança amb vincle. Hem recopilat algunes d’aquestes.

Seguir llegint l’article aquí.

Entry filed under: 01 | Mamá desobediente, web. Tags: .

‘El teu silenci no et protegirà’: les dones prenen la paraula Feminismo: 27 libros para tener una visión actual


Mi último libro

Mi anterior libro

Categories

Instagram

No Instagram images were found.

Twitter

Què menjarem l’any 2025?

O negócio da comida

[3a edición ampliada] El negocio de la comida

‘El Negocio de la Comida’. Gracias!

Premio BioCultura 2015

Grups i cooperatives de consum agroecològic a Barcelona

Top ten | dones i alimentació sana

Sobirània alimentària!


%d bloggers like this: