presentació

[en castellano]

esther-vivasPeriodista i investigadora en moviments socials i polítiques agroalimentàries.

És llicenciada en periodisme i màster en sociologia. Les seves principals línies d’anàlisi són la “nova política”, els moviments socials alternatius i els impactes del model agroalimentari i les alternatives des de la sobirania alimentària.

És autora d’una desena de llibres sobre aquestes temàtiques, alguns dels quals han estat traduïts al francès, portuguès, italià, croat i alemany.

Les seves darrers obres són El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación? (2014, Barcelona: Icaria ed.) i Sense Por. Conversa entre Teresa Forcades i Esther Vivas (2013, Barcelona: Icaria ed.) Totes les seves publicacions poden consultar-se aquí.

Forma part del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra i és professora del Màster d’Agricultura Ecològica de la Universitat de Barcelona.

Integra el Consell Científic d’ATTAC i el consell assessor de la revista Viento Sur. Guardonada amb el premi Biocultura 2015 al periodisme compromès amb el medi ambient.

Escriu al diari digital Público.es, a  la columna Se cuecen habas, i participa a les tertúlies del Més 324, 8 al dia, El Món a RAC1, El Debat de La 1, Bàsics de BTV ,Catalunya Migdia de Catalunya ràdio, Vespre a La 2 i El matí a Ràdio 4. I col.labora amb el programa cultural Àrtic de Barcelona TV.

 


%d bloggers like this: