“Hi ha una gentada amb el potencial de fer un canvi social”

Una ressenya del llibre ‘Sense por’

Laura Basagaña | Núvol

La monja benedictina Teresa Forcades és una veu cada vegada més escoltada per la gent i també més incòmode per als poders fàctics. Icària acaba de publicar Sense por, un llibre que recull les seves converses amb Esther Vivas i que ja va per la tercera edició.

Violència. Desnonaments. Pèrdua de llibertats. Indignació. Pobresa i nous pobres. La crisi del capitalisme i la crisi dels valors que l’emparen. Les retallades. Els indefensos. Els malnodrits. La resignació. La desinformació. Les pors. L’apatia. El descrèdit. La corrupció. La desigualtat. Sobre aquests i molts altres temes conversen la doctora en salut pública i teologia Teresa Forcades i l’activista i investigadora en moviments socials Esther Vivas.

En definitiva, Forcades i Vivas analitzen la violència que el sistema aplica sobre els més dèbils.  “A l’Estat espanyol, per exemple, cada dia es produeixen 532 desnonaments, mentre hi ha més de 3 milions d’habitatges buits”, apunta Esther Vivas. I amb l’accés als aliments, passa el mateix: “Es produeix aliment necessari per abastir tota la població, però una de cada set persones al món passa gana”, recorda Vivas

No tot és, però, motiu per a la desesperança. Hi ha alternatives. I hi ha moviments socials que lluiten per fer-les ressonar amb força. Una d’elles és el Procés Constituent, posat en marxa per Arcadi Oliveres i la mateixa Teresa Forcades. “La iniciativa del Procés Constituent és constatar que necessitem un canvi de sistema, i que s’ha de fer democràticament i pacíficament”, explica Forcades.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview