“Els aliments s’han convertit en una mercaderia”

Espècies Protegides | Cadena Ser

Al món es produeixen aliments per a 12.000 milions de persones, i només l’habiten 7.200 milions. Per què hi ha gana en un món on es produeix més menjar que mai? Per què els aliments recorren milers de quilòmetres del camp al plat? Per què som addictes al fast food?

“La gana no és un desastre natural, com ens volen fer creure, és el resultat de determinades polítiques. Són els interessos empresarials els que decideixen qui i qui no pot menjar”. Són paraules d’Esther Vivas, periodista especialitzada en alimentació, i autora de El negocio de la comida, un llibre que destapa els intríngulis del sistema agroalimentari i de l’especulació alimentària.

Escoltar l’àudio de l’entrevista, aquí.

Alguns titulars: “Als supermercats tot insta a gastar diners”; “Els aliments s’han convertit en una mercaderia”; “Hi ha menjar per al doble de la població mundial, però si no pots pagar, no menges”; “La nostra alimentació ha quedat en mans de poques empreses”.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview