Torna ‘El negocio de la comida’ amb una 3a edició ampliada

Icaria editorial

Es publica la 3a edició ampliada i actualitzada de El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación? de la periodista Esther Vivas amb Icaria editorial. Una obra que destapa el cantó fosc d’un sistema agroalimentari on milions de persones passen gana en un món en què “sobra” menjar, els aliments viatgen milers de quilòmetres abans d’arribar al plat i una indústria que  ens parla de “qualitat” alimentària mentre es multipliquen el nombre de malalties vinculades al que mengem.

Dos anys i mig després de sortir al carrer, i amb la bona acollida rebuda, El negocio de la comida torna amb una 3a edició ampliada, amb nous textos, i amb dades actualitzades per radiografiar els interessos que mouen les polítiques agrícoles i alimentàries.

La periodista Esther Vivas analitza amb detall les causes de la fam al món, la desaparició sense treva de la pagesia, l’amenaça que signifiquen els transgènics, l’impacte en la salut del que consumim i la nostra “addicció” a la carn, i també al peix, de mala qualitat. El poder de l’agroindústria i els supermercats, i les “amistats perilloses” que mantenen amb l’elit política, no escapen a la seva mirada.

Davant l’apropiació d’allò que és públic i dels béns comuns, què podem fer? L’obra apunta a les múltiples iniciatives que emergeixen des de baix, que apel·len a la majoria, i que aposten per un altre model de producció, distribució i consum. Sense oblidar l’amenaça que signifiquen els intents de cooptació i assimilació per part de grans empreses que es vesteixen de “verd” o les temptatives del poder per a desacreditar aquestes alternatives.

Esther Vivas és llicenciada en periodisme i màster en sociologia, amb més de tretze anys d’experiència en l’anàlisi de les polítiques agroalimentàries així com en les alternatives que es plantegen des del consum crític i la sobirania alimentària. Altres llibres que ha publicat sobre aquests temes són Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos (Icaria ed., 2009), Supermercados, no gracias (Icaria ed., 2007), ¿Adónde va el comercio justo? (Icaria ed., 2006).

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview