“S’ha de reivindicar la maternitat des d’una perspectiva feminista”

Meritxell Orpinell | El Vallenc

‘Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat’, editat per ARA Llibres en català i Capitan Swing en castellà, es presenta aquest dissabte 13 d’abril a la Biblioteca Popular de Valls.

Quan fa que escrius, i què et va motivar a fer-ho?

Jo de petita ja escrivia, però no va ser fins que vaig fer la carrera de periodisme que m’hi vaig dedicar més sistemàticament. Vaig començar a treballar al diari Sabadell i després en diverses agències de comunicació i associacions. Anys després, quan vaig començar a participar en diferents moviments socials i en moviments en la defensa de la sobirania alimentària, doncs va ser ja en aquests moments, potser et parlo de fa vint anys, quan vaig començar a escriure més sistemàticament sobre temes que em semblaven interessants de reflexionar-hi.

Per què vas decidir escriure sobre el tema de la maternitat?

Jo em vaig començar a preguntar sobre la maternitat quan em vaig quedar embarassada i vaig ser mare. Aleshores em vaig adonar que hi havia una sèrie de temes que són fonamentals per a la reproducció humana i que són menystinguts i invisibilitzats.

Llegir l’entrevista completa, aquí.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview