“El permís de maternitat a Espanya no s’ha mogut en 30 anys”

Notícies en Xarxa

Hi ha sectors del feminisme que entenen que allargar el permís de maternitat equival a carregar les dones de més treballs de cures. És un dels extrems que sosté la periodista i sociòloga Esther Vivas a ‘Mama desobedient’, el seu nou llibre.

Per a Vivas, des d’aquest plantejament alguns moviments feministes no remen a favor de permissos de maternitat més llargs perquè els sembla que “és donar la raó a la dreta o a posicions pro vida”. Aquesta autora afegeix que la durada de la baixa maternal no s’ha mogut “una coma en 30 anys”, mentre que el de paternitat, si s’acompleix la voluntat política d’allargar-lo a les 8 setmanes, haurà augmentat un “300% en 3 anys”.

Com a norma general, Vivas reivindica una mirada feminista a la maternitat “sense idealitzar-la però sí donant-li el valor social, polític i econòmic que mereix”.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview