Una maternitat feminista i desobedient

Noms propis | TVE

Esther Vivas visita ‘Noms propis‘, i parla de la seva reivindicació de la maternitat.

VEURE VÍDEO

Esther Vivas va néixer a Sabadell fa 44 anys i es va llicenciar en Periodisme. A més, és diplomada en estudis superiors de Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat diversos llibres i ha participat en el moviment antiglobalització i contra la guerra. Al llarg de la seva carrera com a periodista i escriptora s’ha especialitzat en moviments socials, consum responsable i maternitat.

El seu últim llibre és ‘Mama desobedient: una mirada feminista a la maternitat’, una obra que va sorgir perquè:

“ens hem de rebel·lar davant els models establerts de com ser mare, que resulten útils pel sistema. Hem de col·locar en el centre de l’experiència materna les dones i les criatures. I caldria afavorir el context social, polític i econòmic per tal que la maternitat es pogués portar a terme, perquè cada dia hi ha més dificultats, no ja per ser mare sinó per conciliar la criança i el mercat de treball. S’ha d’acabar amb la precarietat laboral, que la maternitat no penalitzi i afavorir unes baixes de maternitat que permetin la lactància materna exclusiva durant sis mesos”. 

Vivas ha incidit en la manera com la societat viu la criança de les criatures

“Per sort, cada vegada tenim una idea més plural de la família i, malgrat que hi ha prejudicis, el concepte de família va més enllà, afortunadament. Tot i així, avui en dia quan es parla de mares que crien soles els fills, encara hi ha com un estigma. D’altra banda, també hi ha hagut una cosificació del pit de la dona i no s’entén que donar el pit és donar aliment a la criatura. No té res d’eròtic, ni d’obscè. La criatura necessita mamar. S’ha de reivindicar poder donar la teta quan i a on calgui”.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview