La maternitat des del feminisme

Una ressenya del llibre ‘Mama desobedient’

Bioecoactual

Amb el llibre Mama desobedient, una mirada feminista a la maternitat, Esther Vivas, periodista, sociòloga i escriptora, revisa i explora i explica tots els aspectes que envolten la maternitat, arrel de la seva, que la va fer reflexionar sobre aspectes històrics, socials i polítics.

Un treball que la va portar a adonar-se, per exemple, de la realitat hospitalària que delega a la mare a un pla no pas gens protagonista sinó per sota de les decisions de metges, en molts casos masclistes, cesàries molt per sobre de les necessàries, entre d’altres aspectes.

Quan el bebè ja ha nascut, tracta a fons  la lactància, qui mou el negoci del biberó, on i com  donar el pit i qui ho decideix,… i per acabar, un anàlisi de l’activisme relacionat amb el ser mare. “Mama desobedient és el resultat de la meva experiència com a mare, tant en clau personal com intel·lectual, de les preguntes que he trobat i les reflexions a les quals he arribat”, ens diu l’Esther, una de les veus més preparades i lúcides del panorama polític-cultural de l’actualitat. “La maternitat destapa, més fins i tot que d’altres vivències humanes, els vincles estrets entre biologia i cultura.”

Anàlisi profunda i exhaustiva la de Esther Vivas. Una gran obra que tracta de tots i totes nosaltres, que en algun moment de la nostra vida passem per aquesta experiència màgica, única, grandiosa, en algunes ocasions dramàtica i traumàtica, que dominen els poders que ens sotmeten, a les dones més. Editat per Som Ara Llibres, un segell editorial cooperatiu www.som.cat.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview