El negoci del menjar

Esther Vivas | El Periódico

Ens diuen que el sistema agrícola i alimentari actual funciona a la perfecció, que és molt productiu, que ofereix una gran varietat d’aliments, que facilita la feina a la pagesia i que ens dóna menjar de manera equilibrada. Però, tot això és cert?

Quan mirem de prop a aquest model de producció, distribució i consum d’aliments veiem que en realitat no funciona, perquè genera fam en un món on sobra menjar, acaba amb la diversitat agrícola i alimentària, acaba amb la petita pagesia i provoca una sèrie de malalties vinculades a allò que mengem.

Una de les principals debilitats d’aquest model agroalimentari és que, malgrat la seva alta producció, molts dels aliments que s’elaboren no acaben als estómacs de la gent. Perquè si no tens diners per comprar-los o accés als mitjans per a produir-los, no menges. Segons dades del que va ser relator especial de les Nacions Unides pel dret a l’alimentació Jean Ziegler, al món hi ha menjar per a 12.000 milions de persones, i al planeta som 7.000 milions. En conseqüència: ningú no hauria de passar gana. La realitat en canvi és ben diferent: 700 milions de persones al món la pateixen.

Seguir llegint l’articl, aquí.

Email
Whatsapp
Telegram
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok
LinkedIn
Cart Overview